Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 26 Kolovoz 2022 17:11

Otvoren Turističko – informativni centar u Velikoj

Povodom Dana Općine Velika, svečano je otvoren Turističko-informativni centar s turističkim uredom. Investicija je to Općine Velika koja je radi poboljšanja kvalitete turističke usluge u 2021. godini započela projekt vrijednosti 1.150.000,000 koji je u potpunosti financiran sredstvima Općine.

 „Pokretanje inicijative od strane Turističke zajednice Požeško-slavonske županije i potrebe osnivanja turističke zajednice na području općina Kaptol, Brestovac i Jakšić, koje do tada nisu imale turističku zajednicu urodilo je plodom te kroz djelovanje Turističke zajednice Zlatni Papuk vidimo, ne samo da je ono bilo potrebno, nego da je bilo i potpuno opravdano i poželjno. Glavni cilj osnivanja ove Turističke zajednice je unapređivanje općih uvjeta boravka turista, kreiranje i promocija turističkog proizvoda te razvijanje svijesti o važnosti gospodarskih, društvenih i drugih učinaka turizma na ovom području te tako stvoriti prepoznatljivost ove destinacije.” – rekao je Tomislav Galić, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk te naglasio kako je TZ Zlatni Papuk tijekom ove godine kandidirala ukupno pet projekata na natječaj HTZ-a za udružene TZ i tri projekta na natječaj za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent te su im odobrena sredstva u iznosu od oko 450.000,00kn. Istaknuo je i kako su Turističkoj zajednici Požeško-slavonske županije odobrena sredstva od pola milijuna kuna, također od HTZ-a, za izgradnju Golden Slavonia wine house, odmah pokraj TIC-a Zlatni Papuk.

TZ Zlatni Papuk djeluje u četiri općine te je iz roga razloga postignut dogovor o rotaciji predsjednika, a trenutni predsjednik je Mile Pavičić, načelnik Općine Kaptol.

„Želim zahvaliti Općini Velika što su pristali da se priključimo i zajedno osnujemo turističku zajednicu, i tako pokušamo što bolje iskoristiti turističke potencijale. Cilj ovoga što radimo je pomoći razvijanju našeg gospodarstva i naših OPG-ova. Ova zajednica simbioza je Zlatne doline i Papuka, jedno i drugo su simbol ovog područja.“ – rekao je načelnik Mile Pavičić.

Prostor Turističko-informativnog centra blagoslovio je vlč. Dražen Akmačić, župnik Župe sv. Augustina biskupa, nakon čega je uslijedilo otvorenje te razgledavanje prostora.

Načelnik Općine Velika Robert Hofman i Savjetnica direktora Hrvatske turističke zajednice za međunarodnu suradnju Olivera Šarić su rezanjem vrpce obilježili službeno otvorenje centra, a otvorenju je prisustvovao i Ferdinand Troha, izaslanik predsjednika Vlade RH te zamjenik županice.

 

Izvor fotografija: Požeška kronika

Pročitano 3784 puta