Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 22 Kolovoz 2022 10:51

Hodočašće u Voćin

Brojni hodočasnici u ranim jutarnjim satima, nakon molitve u crkvi sv. Mihaela Arkanđela u Stražemanu, krenuli su po 59. put Gospi Voćinskoj. Kolona hodočasnika krenula je na put dug 35 kilometara preko Doljanaca, Poljanske, Leštata, Zvečeva, Djedovice do marijanskog svetišta u Voćinu, župne crkve Pohoda Blažene Djevice Marije, gdje se tradicionalno na blagdan Gospe Voćinske održava središnje euharistijsko slavlje. Kolonu s križem predvodio je župnik stražemanske župe vlč. Robert Mokri.

Svake godine, hodočasnike, na njihovom prvom odmorištu, Leštatu, dočekaju i ugoste članovi Lovačkog društva Jelen sa vodom, sokovima i pekarskim proizvodima za okrjepu. Hodočasnike su obišli i čestitali im na požrtvovnosti, zamjenik županice Ferdinand Troha te zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević.

Dolazak hodočasnika u Voćin bio je u poslijepodnevnim satima. Tamo su se priključili hodočasnicima iz drugih župa te nazočili euharistijskom slavlju na kojemu je voćinska crkva uzdignuta na dostojanstvo Manje bazilike, a koje je predvodio msgr. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj u zajedništvu s dvadesetak biskupa.

Pročitano 790 puta