Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 10 Kolovoz 2022 13:57

Proslava svetkovine sv. Lovre zaštitnika Požeške biskupije

 

Povodom blagdana sv. Lovre nebeskog zaštitnika Požeške biskupije, u istoimenoj župnoj crkvi, jednoj od najstarijih sakralnih objekata u Požegi s kojim je povezana snažna povijesno-kulturna baština našega grada, održano je središnje biskupijsko slavlje koje je okupilo brojne vjernike.

Biskupijsko slavlje predvodio je srijemski biskup koadjutor msgr. Fabijan Svalina u zajedništvu s požeškim dijecezanskim biskupom msgr. Antunom Škvorčevićem, kanonicima, svećenicima, vjernicima Katedralnog arhiđakonata i drugih dijelova Požeške biskupije, a misnom slavlju prisustvovali su i Požeško-slavonska županica Antonija Jozić zajedno sa svojim zamjenikom Ferdinandom Trohom, te gradonačelnik grada Požege Željko Glavić i njegov zamjenik Borislav Miličević.

Budući da je sv. Lovro zaštitnik i Caritasa Požeške biskupije, na slavlju su sudjelovali i Caritasovi volonteri iz svih župa Požeške biskupije, biskupijski stipendisti Zaklade za siromašne učenike i studente, korisnici Caritasove kuhinje te drugi vjernici, a nakon svete mise u Dvorani sv. Terezije Avilske održan je prigodni program u sklopu kojeg je otvoren natječaj za stipendije Zaklade Požeške biskupije za pomoć učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2022./2023.

Izvor fotografija: rva.hr

Pročitano 1312 puta