Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Nedjelja, 24 Srpanj 2022 11:59

Održan dvodnevni međunarodni spektakl ulične košarke - FIBA Lipik 3x3 Challenger

 

Grad Lipik ovoga vikenda, dana 22. i 23. srpnja, bio je domaćin šestom izdanju turnira Lipik 3×3 Challenger, jednom od najjačih svjetskih challengera ulične košarke koji je održan na igralištu kod lipičkog Dječjeg doma, a svoju podršku igračima i sudionicima ovog košarkaškog spektakla došli su dati i županica Antonija Jozić te lipički gradonačelnik Vinko Kasana.

Lipik 3x3 Challenger međunarodni je turnir u košarci na kojemu je ove godine sudjelovalo 16 ekipa iz raznih zemalja svijeta - Hrvatska, Srbija, Njemačka, SAD, Francuska, Belgija, Švicarska, Litva, Latvija, Japan, Mongolija i Filipini. Pobjednik ovogodišnjeg turnira je ekipa „Liman“ iz Novog Sada koja je u finalnoj utakmici pobijedila njemački „Düsseldorf“ rezultatom 21:10 izborivši tako odlazak na WT Masters u Lausanne (Švicarska), a novčanu nagradu u iznosu od 15.000 dolara pobjednicima je uručila županica Antonija Jozić.

Drugo mjesto, kao i novčanu nagradu od 10.000 dolara, osvojila je ekipa „Düsseldorf“ (Njemačka) koja će također ići na WT Masters u Švicarsku, a nagradu drugoplasiranoj ekipi uručio je Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj športa u Središnjem državnom uredu za sport. Najboljim igračem 3x3 Challengera proglašen je Mihailo Vasić iz pobjedničkog tima „Liman“, a nagradu mu je uručio lipički gradonačelnik Vinko Kasana.

Ovaj vrhunski sportski događaj kojemu je Grad Lipik ponovno bio domaćin, mogli su pratiti gledatelji i ljubitelji košarke širom svijeta jer su polufinalne i finalne utakmice emitirane uživo na Arena Sport televiziji. Osim sjajnog sportskog sadržaja, atraktivni su bili i nastupi Cheerleadersica KK „Cedevita“ Zagreb te lipičkih mažoretkinja, kao i najuspješnijih polaznika škole 3x3 košarke koji su svoje vještine pokazali u pauzama turnira.

Izvor fotografija: compas.com.hr

Pročitano 1802 puta