Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 15 Srpanj 2022 08:02

Primopredaja pet novih vozila Domu zdravlja Požeško-slavonske županije

 

Vozni park Doma zdravlja Požeško-slavonske županije primopredajom pet novih vozila patronažnim timovima postao je bogatiji i opremljeniji za potrebe patronažne zdravstvene zaštite te omogućavanje brže i kvalitetnije zdravstvene skrbi.

Županica Antonija Jozić zajedno s ravnateljem Doma zdravlja Marijanom Višatickim te ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Fabijanom Barišićem, dana 14. srpnja, sudjelovala je primopredaji vozila ukupne vrijednosti 487 tisuća kuna.

„Kvaliteta usluge ovim vozilima podignuta je na respektabilnu razinu kakvu imaju tek rijetki u Hrvatskoj i to ponajprije zahvaljujući izvrsnoj suradnji s Požeško-slavonskom županijom. Županica Jozić i ovom je gestom pokazala da briga Županije, našeg osnivača, za primarnu zdravstvenu zaštitu, za rad i sredstva Doma zdravlja, nikada ne prestaje. Vozila su kupljena decentraliziranim sredstvima i upravo u tom financijskom dijelu Županija nam je velika pomoć, a predajemo ih u službu patronaže, za brigu onih najmlađih - novorođene djece, kao i za one starije, bolesne i nemoćne”. - rekao je ravnatelj Višaticki istaknuvši kako je kontinuirana briga iskazana kroz sadašnje stanje županijskog Doma zdravlja.

„Kroz svojih 11 djelatnosti, od Pakračke Poljane gdje nam je najzapadnija ambulanta, do ambulante u Čaglinu, upravljamo sa 16 zgrada, 65 vozila i blizu 200-tinjak djelatnika. Pružamo zdravstvenu zaštitu po Štamparevom modelu da svako mjesto mora imati adekvatnu primarnu zdravstvenu uslugu. U šest mjeseci ove godine promijenili smo PVC stolariju, imali smo nesreću da nam je stradao krov u ambulanti u Jakšiću od vremenske nepogode i to smo sanirali uz pomoć Županije. Ovih dana završena je izmjena vanjske stolarije u ambulanti u Brestovcu, a sada se rade završni radovi.“ – rekao je Višaticki te naglasio kako je u tom razdoblju Županija izdvojila gotovo 800 tisuća kuna za infrastrukturne radove.

„Razmišljamo o novim projektima, ušli smo u sustav TeleCORDIS i doista pokušavamo primarnu zdravstvenu zaštitu staviti na ono mjesto gdje treba biti, a to je prvi kontakt liječnika i pacijenta i mi moramo biti učinkovit servis.“ – rekao je ravnatelj Višaticki.

Županica Antonija Jozić istaknula je kako joj je drago da se vozila predaju patronažnim sestrama koje rade na terenu lijepi posao, svoj poziv, obilazeći novorođenu djecu, ali i brinući se o starijim sugrađanima. „Jedna od osnovnih uloga Županije upravo je zdravstvo. Veliku pažnju posvećujemo zdravstvu, primarnoj zdravstvenoj zaštiti, ali i našim bolnicama. U Specijalnoj bolnici u Lipiku u tijeku su veliki infrastrukturni radovi, a nedaleko od ovog mjesta izvode se i radovi za izgradnju Zavoda za hitnu medicinu u Požegi.” - naglasila je županica Jozić.

„Unatoč tim malim sredstvima kojima raspolažemo kroz decentralizirana sredstva i malim sredstvima koja kroz proračun možemo izdvojiti za zdravstvo, uistinu mogu reći da sam ponosna na naše zdravstvene ustanove, počevši od Doma zdravlja do naših bolnica, Zavoda za hitnu medicinu i Zavoda za javno zdravstvo. Vrijeme je teško, korona je ostavila ožiljke na zdravstvenom sustavu u financijskom smislu, a ispred nas je vrijeme u kojem će se zasigurno određena sredstva dodatno morati izdvajati za cijene energenata koje su otišle u nebo. No, mislim da svi ravnatelji, sa Županijom koja je osnivač, mogu učiniti uspješni iskorak u tom smjeru da naši građani i korisnici usluga neće osjetiti bilo koje poremećaje koji se događaju ili su ispred nas.” – istaknula je županica koja je ključeve novih vozila predala članovima timova patronažne zdravstvene zaštite.

Pročitano 1249 puta