Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 30 Lipanj 2022 09:44

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine Kaptol

Dan Općine i blagdan Svetog Petra i Pavla, zaštitnika Župe i Općine, obilježen je u Kaptolu. Svečanoj sjednici Općinskog vijeća uz domaćina, načelnika Kaptola Milu Pavičića, prisutni su bili i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, ravnatelj Uprave za financije i informacijsko-telekomunikacijske sustave Davor Huška, gradonačelnik Požege Željko Glavić, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, načelnici općina Velika, Jakšić i Brestovac,  predstavnici  pojedinih tvrtki, ustanova, braniteljskih udruga i brojni drugi.

Prisutne je na početku pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Dario Lončarević, a potom se načelnik općine Mile Pavičić u svom govoru osvrnuo da sve ono učinjeno u općini proteklih godinu dana. „Ovaj prostor bio je sjecište važnih prometnih i trgovačkih pravaca šest stoljeća prije Krista, a posljednjih dvadesetak godina na otkrivanju novih spoznaja o životu na ovim prostorima kroz povijest intenzivno radi prof, dr. sc. Hrvoje Potrebica. On je sustavnim istraživanjima ime našeg Kaptola smjestio na karte svjetske arheološke baštine, a  što ćemo okruniti i izgradnjom Interpretacijskog centra Halštatske kulture.“ – rekao je načelnik te istaknuo kako značajnu perspektivu vidi u razvoju kontinentalnog turizma. „Na području Općine imamo četrdesetak ležaja u funkciji i desetak u izgradnji, čime se ostvaruje vizija razvoja i polagano iskorištavanje potencijala kojeg imamo.“ – kazao je načelnik i dodao kako je puno truda uloženo u razvoj komunalne i društvene infrastrukture, a među brojnim projektima, kao značajne investicije izdvajaju se Reciklažno dvorište Kaptol u Gospodarskoj zoni Novi Bešinci, ukupne vrijednosti oko tri milijuna kuna. Načelnik se osvrnuo i na projekte u pripremi, a koji se odnose na izgradnju sustava vodoopskrbe naselja Doljanovci -Bešinci -Podgorje, izgradnju vatrogasnog spremišta i sportskog centra u Kaptolu, projekt rekonstrukcije javne rasvjete s energetski učinkovitom led rasvjetom na području cijele Općine i druge.

Čestitke načelniku  i svim žiteljima općine Kaptol uputili su i Ivica Kovačević u ime svih načelnika i gradonačelnika, Davor Huška te izaslanik predsjednika Vlade i zamjenik županice Ferdinand Troha. Potpisana je i Povelja o prijateljstvu i suradnji s Općinom Lumbarda, a potpisali su je načelnica Marija Klisura i načelnik Mile Pavičić.

 Zaslužnim pojedincima i ustanovama podijeljena su ovogodišnja javna priznanja, a laureati ove godine su učenica Marija Novak, Dobrovoljno vatrogasno društvo Podgorje, Branko Sadilek, Zdenko Kanižaj, Ivan Mršić i Krunoslav Matešić.

 

Izvor fotografija: slavonski.hr

Pročitano 1169 puta