Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 20 Lipanj 2022 13:15

Najavljen jubilarni 30. Hrvatski festival jednominutnih filmova u Požegi

Hrvatski festival jednominutnih filmova u Požegi ove godine održava se od 22. do 26. lipnja, pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Požeško – slavonske županije i Grada Požege. Jubilarni 30. po redu festival  svjedoči kvaliteti, ali i dugovječnosti istoga te predanom radu organizatora. Uvod u festival je video izložba postavljena u Gradskoj knjižnici Požega svjetski poznatih čeških umjetnika Vladimira Hirschera i Ivane Štenclove, a otvorenju koje je prisustvovao i zamjenik županice Ferdinand Troha.

Ukupno 601 film iz čak 48 zemalja svijeta naći će se na filmskome platnu. Program festivala predstavio je njegov dugogodišnji direktor Željko Balog. Stručno povjerenstvo i ove godine čine Vaclav Antonin Šimek iz Češke, Lejla Dedić iz BiH te Velimir Grgić, Tadija Tadić i Zvonimir Karakatić iz Hrvatske. Oni su odabrali filmove za službeni program, a koji će biti prikazani 24. lipnja od 20,00 sati u Gradskom kazalištu Požega, a zbog ograničenog broja mjesta i u Gradskoj knjižnici Požega te Tom Klubu. Nakon službene projekcije bit će dodijeljene i nagrade – Grand Prix, zlatna, srebrna i brončana plaketa te nagrada UNICA-e i nagrada publike.

Gradska knjižnica Požega bit će domaćin i izbora turističko – promotivnih jednominutnih filmova pod nazivom „Put oko svijeta u minuti.“

 

Izvor fotografija: slavonski.hr

Pročitano 1337 puta