Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 18 Lipanj 2022 08:43

1. Lovno – streljački skup u organizaciji Županijskog lovačkog saveza i Policijske uprave Požeško – slavonske

U organizaciji Županijskog lovačkog saveza i Policijske uprave Požeško – slavonske, a u sklopu preventivnog programa „Siguran lov“, u Bzenici je održan 1. Lovno – streljački kup, na kojem su se natjecali lovci i policijski službenici s područja Požeško – slavonske županije.

Prilikom otvaranja istaknuto je kako se program „Siguran lov“ odnosi na podizanje razine sigurnosti prilikom rukovanja vatrenim oružjem i ukupne sigurnosti u lovištima, na povećanje sigurnosti i zaštitnog ponašanja svih sudionika lova te ujedno naglašavanje opasnosti koje prijete u lovištima u kojima još ima minsko-eksplozivnih sredstava. Naglašeno je kako je Lovački savez Požeško – slavonske županije dobio novu komponentu-natjecanje u streljaštvu za lovce i policijske službenike.

Natjecanju su uz novog predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza Ivicu Budora, prisustvovali i zamjenik županice Ferdinand Troha, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović, načelnik Policijske uprave požeško-slavonske Željko Grgić i zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić.

Denis Milošević, potpredsjednik Županijskog lovačkog saveza, uputio je natjecatelje u pravila te kazao kako je ovo jedno od najmodernijih lovačkih strelišta u ovom dijelu Europe, a koje ujedno ispunjava i olimpijske standarde.

U natjecanju je sudjelovalo devet ekipa s po tri natjecatelja. U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila ekipa I. Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, drugo mjesto zauzela je ekipa Policijske postaje Pakrac, a treće mjesto ekipa II.  Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.

 

Izvor fotografija: pozeskivodic.com

Pročitano 1183 puta