Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 26 Svibanj 2022 14:00

Održana početna konferencija projekta „FORTES” Boćarskog kluba osoba s invaliditetom “Nada"

 

Boćarski klub osoba s invaliditetom “Nada” Grada Požege i Požeško slavonske županije održao je početnu konferenciju projekta čiji je cilj jačanje kapaciteta kluba za rad s osobama s invaliditetom i ranjivim skupinama društva.

„FORTES”- F.acilitacija, O.rganizacija, R.acionalizacija, T.ehnologija, E.konomičnost i S.uradnja naziv je projekta čija se važnost očituje u pružanju do sada nepostojećih socijalnih usluga u zajednici za osobe s invaliditetom uz važnu poruku: "Jačajmo kapacitete organizacije civilnog društva za pružanje socijalnih usluga u zajednici".

U ime Grada Požege početnoj konferenciji projekta prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović, dok je ispred Požeško-slavonske županije prisustvovao zamjenik županice Ferdinand Troha.

„Tih nešto manje od pola milijuna kuna možda nije veliki iznos, ali za vas su to velika sredstva koja ste priskrbili od ESF-a svojim trudom, radom i znanjem te vam ovim putem ispred Požeško-slavonske županije i u osobno ime županice Antonije Jozić, a vjerujem i svih ljudi dobre volje, želim puno zdravlja i uspjeha te da ovo bude tek jedan od projekata koje ova udruga radi. U nama ćete uvijek imati prijatelja i ruku koja je spremna pomoći.“ – rekao je Troha.

Projekt sufinancira Europski socijalni fond u iznosu od 481.872,72 kuna kroz Poziv „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“, a uz Boćarski klub osoba s invaliditetom “Nada” kao nositelja projekta, partneri na projektu su Grad Požega, Boćarski klub osoba s invaliditetom „Osječki osmijeh“ iz Osijeka, te Društvo Multipleskleroze Požeško-slavonske županije.

Karmela Bišćan, predsjednica Boćarskog kluba „Nada“ pozdravivši sve okupljene predstavila je projekt te istaknula kako su specifični ciljevi projekta jačanje kapaciteta triju lokalnih organizacija za razvoj socijalnih usluga za osobe s invaliditetom u zajednici i upravljanje volonterima unutar organizacije te jačanje lokalnih organizacija za djelovanje u kriznim situacijama.

„Kroz aktivnosti projekta provodit će se edukacije za predstavnike organizacija civilnog društva, nositelja i partnera na projektu, kroz radionice koje provode stručnjaci, zapošljavanje osoba s invaliditetom i prilagodba poslovanja uz primjenu informacijsko-komunikacijske tehnologije za osobe s invaliditetom i zaposlenike. Planira se organizacija 40 radionica u sklopu projekta.“ - rekla je predsjednica Bišćan.

Izvor fotografija: Laganini FM Požega

Pročitano 765 puta