Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Nedjelja, 22 Svibanj 2022 17:04

Održana redovna izvještajna skupština Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije

 

Redovna izvještajna skupština UDVDR-a Požeško-slavonske županije kojom je predsjedao predsjednik Udruge Krešimir Pavelić, održana je u prostoru restorana „Vila Stanišić“, a prisustvovali su joj zamjenik predsjednika Zvonko Polić, Miroslav Vacek, te izaslanici podružnica Udruge Požeško-slavonske županije kojih je od 23 pozvana, prema izvješću verifikacijske komisije, nazočno bilo ukupno 20.

Na redovnoj izvještajnoj skupštini sve odluke o budućem radu u 2022. godini donesene su jednoglasno, a također su potvrđena i izvješća o radu za prošlu 2021. godinu.

Proslava 30. obljetnice 123. brigade HV Požega, održana u listopadu prošle godine, koja je jedina u Republici Hrvatskoj uspjela postrojiti više od 1200 pripadnika postrojbe, bila je posebno naglašena u izvješćima o radu za 2021. godinu.

Mario Kalan, umirovljeni bojnik Hrvatske vojske više je rekao o provedbi projekata na razini Udruge dragovoljaca i veterana Požeško-slavonske županije, posebno istaknuvši rad na projektu „Sat istine“ koji se provodi za učenike osmih razreda osnovnih škola te projektu „Vrijeme istine“ kojim učenicima trećih i četvrtih razreda srednjih škola, kroz predavanje i film, pokušavaju prikazati istinu od Domovinskom ratu u našem zavičaju i Republici Hrvatskoj.

„U ovoj godini, završno s 20. svibnja u Osnovnoj školi Brestovac, provedeni su svi projekti u školama, a organizacija posjete maturanata Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" u Zagrebu, vezano za projekte vojnog studiranja u modelu kadet, još je jedan novi projekt Udruge.“ - istaknuo je Kalan.

Na samom kraju skupštine predsjednik Krešimir Pavelić zahvalio je svima na dosadašnjem radu, a nazočni ispred Požeško-slavonske županije - zamjenik županice Ferdinand Troha te ispred Grada Požege - zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević, pozdravivši sve nazočne, istaknuli su potporu radu Udruge kao i dosadašnjih godina.

Izvor fotografija: UDVDR-a PSŽ

Pročitano 555 puta