Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 10 Svibanj 2022 10:54

Koncert u prigodi obilježavanja 25 godina osnutka Požeške biskupije

 

Prigodom spomena 25. obljetnice osnutka Požeške biskupije i ređenja prvog biskupa msgr.dr. Antuna Škvorčevića, mješoviti zbor, komorni sastavi i solisti Glazbene škole Požega, u ponedjeljak 09. svibnja u Katedrali sv. Terezije Avilske održali su svečani koncert te svojim nastupom uveličali svečanost.

Među brojnim gostima i Požežanima, koncertu su prisustvovali i biskup Antun Škvorčević, ravnatelj odgojno-obrazovnog centra Požega i predstojnik Nacionalnog ureda HBK za katoličke škole Ivica Žuljević, vlč. Želimir Žuljević, predstavnici društvenog i kulturnog života grada Požege, zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha te gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić.

Na samom početku koncerta prisutnima se obratio ravnatelj požeške Glazbene škole Alen Kovačević koji je biskupu Škvorčeviću čestitao na 25. obljetnici osnutka Požeške biskupije i njegova biskupskog ređenja, kao i njegov 75. rođendan, zahvalivši za sve što je kroz to vrijeme učinio dobroga. Ravnatelj Kovačević rekao je kako učenici Glazbene škole redovito održavaju koncerte u svojim prostorima te izrazio radost što ovoga puta mogu muzicirati u sakralnom prostoru požeške Katedrale.

Nakon održanog koncerta, biskup Škvorčević zahvalio je ravnatelju Kovačeviću, svim profesorima i izvođačima za sve ono što su svojom glazbom ispričali na koncertu.

„Postoji neki svemirski odjek, jeka glazbe i njezina sklada kojemu ne možemo doći na kraj. Mi osjećamo da pripadamo tom skladu neizmjernosti. Vjerujem da svi vi koji ste svirali i pjevali dobro razumijete kako nas pjevanje vodi dalje negoli dopire vaš glas i da nas sviranje vodi dublje od zvuka instrumenta.“ – rekao je msgr.dr. Antun Škvorčević.

Izvor fotografija: pozeska-biskupija.hr

Pročitano 1427 puta