Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 09 Svibanj 2022 14:04

Obilježavanje 90-te obljetnice DVD-a Omanovac

 

Svečanom sjednicom i združenom vatrogasnom vježbom ispred Društvenog doma u Omanovcu, Dobrovoljno vatrogasno društvo Omanovac proslavilo je 90 godina svoga postojanja. Pripadnici Vatrogasne zajednice Pakrac-Lipik time su pokazali razinu svoje spremnosti, uvježbanosti i koordiniranosti, kao i svu opremu i mehanizaciju kojom raspolažu prikazavši nekoliko mogućih intervencija.

Prije same demonstracije te prilikom postrojavanja članova svih 15 DVD-a Pakraca i Lipika, sve nazočne sudionike pozdravili su zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha te gradonačelnica grada Pakraca Anamarija Blažević pohvalivši spremnost, sposobnost, uvježbanost i opremljenost vatrogasnih postrojbi, kao i njihovu dobru volju i zalaganje.

Tomislav Stokić, predsjednik Vatrogasne zajednice Pakrac-Lipik nakon izvedenih demonstracija dodijelio je priznanja svim dobrovoljnim vatrogasnim društvima koja su sudjelovala u združenoj vježbi, nakon čega je, u Društvenom domu Omanovac održana svečana sjednica povodom obilježavanja 90 godina DVD-a Omanovac kojom je predsjedao predsjednik Andrej Brus, a kojoj je prisustvovalo vodstvo Vatrogasne zajednice Pakrac-Lipik, Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije, zapovjednici svih postrojbi koje su sudjelovale u združenoj vježbi, kao i gradonačelnica grada Pakraca Anamarija Blažević.

„Na žalost, u našem selu sve je manje stanovnika pa tako i mladeži, ali bitno je da pomalo pristižu, posebice mladi iz obitelji dugogodišnjih vatrogasaca. Danas naše Društvo ima 28 članova, od kojih je 14 operativaca.“ - rečeno je na skupštini.

Svečana sjednica završena je dodjelom spomenica članovima DVD-a Omanovac za dugogodišnje djelovanje te dodjelom zahvalnica udrugama i pojedincima koji su svojim sudjelovanjem pomogli u ostvarenju ove obljetnice.

Izvor fotografija: pakrackilist.hr

Pročitano 1238 puta