Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Nedjelja, 08 Svibanj 2022 21:31

10. Sajam cvijeća i ukrasnog bilja u Lipiku

 

Sajam cvijeća i ukrasnog bilja, ujedno i jedna od najposjećenijih manifestacija grada Lipika, tradicionalno se održava svake godine druge nedjelje u mjesecu svibnju u stoljetnom lipičkom perivoju, a posjetitelji će ju ove godine moći posjetiti od 08.-09. svibnja.

Otvorenju sajma, uz brojne posjetitelje, prisustvovali su i zamjenik županice Ferdinand Troha te lipički gradonačelnik Vinko Kasana koji ga je ujedno i svečano otvorio.

Organizatori su ove godine za sve zainteresirane posjetitelje priredili natjecanje u košnji trave kao i natjecanje u uređenju svoje okućnice, a na sajmu se mogu vidjeti prekrasne cvjetne gredice, umjetničke instalacije, te raznoliki štandovi, kao i kušati bogata gastronomska ponuda. Osim uživanja u ukrasnom bilju, posjetitelji će ponuđene proizvode moći kupiti, a rezultat i cilj sajma u konačnici je ljepši grad i cijela njegova okolica.

Drugog dana Sajma proizvođači cvijeća, ukrasnog i egzotičnog bilja, hortikulturnih sadnica i dendrološkog materijala, kao i starih zanata te obrta vezanih uz hortikulturu, prezentirat će svoje proizvode i sadržaje.

Izvor fotografija: rva.hr

Pročitano 6902 puta