Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Nedjelja, 08 Svibanj 2022 18:32

U Kaptolu održana smotra folklora „Šokačko se kolo vije”

 

Trodnevna manifestacija objedinjena pod nazivom „Tambura za dušu“, dana 07. svibnja, završila je smotrom folklora i starih običaja. Domaćin 10. smotre „Šokačko se kolo vije” bilo je Kulturno-umjetničko društvo „Ivo Čakalić“ iz Kaptola, a u dvorani OŠ “Vilima Korajca” Kaptol publici se predstavilo još pet KUD-ova i pjevačkih skupina.

Prije samog početka programa, posjetitelje i izvođače pozdravili su Slavko Čakalić, predsjednik kaptolačkog KUD-a, načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić te županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić koja je ujedno i otvorila smotru.

Načelnik Pavičić u svom obraćanju istaknuo je kako je skup manifestacija „Tambura za dušu“ obogatio kulturni vikend Kaptola te se zahvalio svima koji su sudjelovali te došli posjetiti manifestaciju. „Sve tri manifestacije održavaju se dugi niz godina, a ove godine nastojali smo ih objediniti te smo na taj način imali jedan bogati kulturni vikend u našoj općini.“ – rekao je načelnik.

Županica Jozić, istaknuvši čast i zadovoljstvo događajima koji su održani ovaj vikend u Kaptolu, rekla je kako kulturno-umjetnička društva čuvaju tradiciju, identitet hrvatskog naroda, narodne nošnje i običaje koje prenose na mlađe generacije, te svima koji su nastupali na smotri poželjela da pokažu sve ono što su sačuvali od zaborava.

Posjetitelji su na smotri folklora mogli uživati u napjevima i kolima Muške pjevačke skupine „Brđani” Klokočevik, KUD-a „Smilje” iz Slavonskog Broda, KUD-a „Paurija” Dubravci, KUD-a „Požeška dolina” Požega, te Udruge narodnih plesova „Vještice iz Bužaka” iz Mađarske.

Izvor fotografija: pozeskivodic.com

Pročitano 1148 puta