Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Nedjelja, 01 Svibanj 2022 11:48

27. obljetnica VRO „Bljesak“ i oslobađanja zapadne Slavonije

 

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pored spomen obilježja poginulim braniteljima na središnjem pakračkom gradskom trgu te na pakračkom i lipičkom groblju, dana 30. travnja, započelo je ovogodišnje obilježavanje 27. obljetnice VRO „Bljesak“ i Dana branitelja Pakraca, u organizaciji Grada Pakraca i Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika.

Vijence su položili i odali počast članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Požeško-slavonske županije predvođeno zamjenikom županice Ferdinandom Trohom, izaslanstvo gradova Pakraca i Lipika predvođeno predsjednikom lipičkog Gradskog vijeća Slobodanom Katunarom, gradonačelnicom Pakraca Anamarijom Blažević i predsjednikom Gradskog vijeća Pakraca Miroslavom Ivančićem.

U svom obraćanju, pakračka gradonačelnica i saborska zastupnica Anamarija Blažević istaknula je kako smo, u spomen na sve poginule i nestale branitelje, svi zajedno dužni razgovarati s mlađim generacijama kako bi im usadili ljubav prema domovini i zajedništvo bez kojeg nema nikakvog napretka.

Ferdinand Troha, zamjenik županice Požeško-slavonske županije, naglasio je kako na ovakvim obilježavanjima spominjemo sve one hrabre i čestite ljude koji su dali sve da bi mi danas baštinili Hrvatsku koju imamo. „Cijena slobode bila je velika, ali ta sloboda je nemjerljiva jer Hrvatska za nas koji ju volimo nema cijene. To je razlog zbog čega se trebamo duboko pokloniti žrtvi svih onih koji su dali svoje živote, a mi koji danas slobodno živimo, trebali bismo se zapitati što bih mogli učiniti da svima bude bolje.“ - rekao je Troha.

Nakon polaganja vijenaca i odavanja počasti, u kapeli u Kusonjama održana je sveta misa za sve poginule i nestale hrvatske branitelje.

Izvor fotografija: compas.com.hr

Pročitano 1551 puta