Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 27 Travanj 2022 10:02

Redovna Skupština Udruge Kutjevački vinari - udruga vinara i vinogradara Kutjevo

 

Udruga Kutjevački vinari – udruga vinara i vinogradara Kutjevo,  održala je pod vodstvom predsjednika Udruge Krunoslava Sontakija, redovna skupštinu, kojoj je uz članove, brojne vinare i vinogradare kutjevačkog kraja, savjetnika gradonačelnika Kutjeva Ivicu Malnara, direktora udruge Graševina Croatica Tomislava Panenića te predstavnike HGK županijske komore Požega, prisustvovao i zamjenik županice Ferdinand Troha.

Krunoslav Sontaki, predsjednik Kutjevačkih vinara u svom govoru istaknuo je kako su graševina i vinski turizam strateška orijentacija Udruge. „To obuhvaća nastavak projekta klonske selekcije, otvaranje novih restorana, smještajnih kapaciteta i kušaonica, te izgradnju javne turističke infrastrukture kao što su Kuća graševine, ceste kroz vinogorje i drugo.“ – rekao je Sontaki u izlaganju prošlogodišnjeg izvješća o radu.

Članovi Udruge kutjevačkih vinara i vinogradara prihvatili su izvješće o radu za prošlu godinu kao što su prihvaćeni planovi i za ovu godinu, a na redovnoj skupštini istaknuto je kako su prošlogodišnje aktivnosti, uz tradicionalno Vincelovo i Martinje bile i Festival graševine, ocjenjivanja vina te rad vinskog laboratorija i punilice vina.

Član udruge Goran Josipović dao je svoj prijedlog programa rada koji je prihvaćen od strane većine članova, a radi se o podizanju kvalitete vina, organizaciji manifestacija i Festivala graševine, suradnji sa znanstvenim i obrazovnim institucijama, nastavku selekcije graševine te korištenju opreme kojom Udruga raspolaže.

Ivica Malnar, savjetnik kutjevačkog gradonačelnika istaknuo je kako je u pripremi dokumentacija za projekt Kuće graševine kao središnjeg objekta najviše razine vinarstva, kao i dokumentacija za izgradnju cesta kroz vinogorje.

U ime Požeško-slavonske županije i županice Antonije Jozić, sve prisutne pozdravio je zamjenik županice Ferdinand Troha koji je članovima Udruge poručio kako su upravo oni dio javnog života grada Kutjeva kao i cijele požeške županije.

„Udruga je značajna jer ste upravo vi dio identiteta ovog kraja, stoga vam zahvaljujem za takav rad. Veliki potencijali iskoristit će se kroz navedene projekte koji traju, kao i za one koji slijede.“ - rekao je Troha.

Tomislav Panenić, direktor Regionalne organizacije vinara i vinogradara za vinogradarsku regiju Slavonija i Podunavlje, pozdravljajući sve nazočne pohvalio je rad Udruge Kutjevački vinari, te pozvao na još bolju suradnju i komunikaciju.

Izvor fotografija: Dušan Mirković

Pročitano 1572 puta