Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 11 Travanj 2022 20:20

U Požegi održana završnica Kupa Republike Hrvatske "Ružica Meglaj-Rimac"

 

Ovog vikenda u Požegi se igrala završnica Kupa Republike Hrvatske za ženske ekipe “Ružica Meglaj-Rimac”, koja se igrala u formatu Final Four, a na završni turnir plasirali su se ŽKK Plamen Požega koji je ujedno i domaćin Kupa, ŽKK Medveščak, ŽKK Ragusa i KK Trešnjevka 2009.

U organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza koji je na ovaj način odao priznanje ŽKK-u Plamen Požega koji ove godine obilježava 75. godišnjicu postojanja, sportskom događaju u SD Tomislav Pirc prisustvovali su Povjerenik natjecanja HKS-a Darko Kotaranin, glavni treneri svih četiriju klubova: Vladimir Englman, trener Plamen Požege, ujedno i domaćin, Iva Borović-Gregov, trenerica Medveščaka, Cvetana Matić, trenerica Raguse te Dean Nemec, trener Trešnjevke 2009, a u nedjelju 10. travnja finalnoj utakmici prisustvovali su i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić te gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić.

U finalnoj utakmici Kupa RH „Ružice Meglaj-Rimac“ košarkašice zagrebačke Trešnjevke 2009 pobijedile su ekipu zagrebačkog Medveščaka sa 67:65 te osvojile svoj prvi seniorski trofej u klupskoj povijesti. Najboljom igračicom susreta proglašena je Dorja Iva Žaja kojoj je županica Antonija Jozić uručila prigodan poklon, pobjednički pehar ekipi Trešnjevke uručio je gradonačelnik Željko Glavić, dok je Danira Nakić Bilić, predsjednica stručnog savjeta za žensku košarku pobjednicama dodijelila zlatne medalje.

Izvor fotografija: pozeskivodic.com

Pročitano 978 puta