Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 06 Travanj 2022 16:51

Ekonomska škola Požega domaćin Erasmus mobilnosti

 

Projektom Erasmus mobilnosti Ekonomske škole Požega potiču se čitalačke navike kod srednjoškolaca i svijest o potrebi zaštite kulturne baštine, posebice književne. U tjednu od 04. travnja 2022. godine Ekonomska škola domaćin je Erasmus mobilnosti, a na razmjenu u Požeško-slavonsku županiju došli su nastavnici, učenici i dvoje ravnatelja iz Italije, Švedske, Španjolske i Turske.

Ispred Požeško-slavonske županije, u ime županice Antonije Jozić i svoje osobno ime, sve prisutne pozdravio je zamjenik županice Ferdinand Troha.

„Dobrodošli u našu županijsku palaču, u jednu od najstarijih županija u Republici Hrvatskoj koja se prvi puta spominje u 13. stoljeću. Drago mi je da ste u sklopu programa Erasmus mobilnost posjetili našu Ekonomsku školu, grad Požegu, a vjerujem da ćete kod nas steći nova prijateljstva i znanja te da ćete ponijeti lijepe uspomene iz našega kraja. Naša županija ima bogatu tradiciju i razvijeno školstvo, a osim osnovnih i srednjih škola te predškolskog odgoja, visoko školstvo imamo u Požegi i Pakracu.“ – rekao je zamjenik županice.

„Ulažemo velike napore u kontinentalni turizam i tu postižemo relativno dobre rezultate. Što se tiče industrije imamo kvalitetnu drvoprerađivačku, prehrambenu, metaluršku industriju, koja je usmjerena na izvoz na zapadnoeuropsko tržište.“ – istaknuo je Troha.

Iz Ekonomske škole istaknuli su kako s pridošlim gostima tijekom njihovog boravka u našoj županiji planiraju aktivnosti vezane za kreativno iskorištavanje nasljeđa hrvatske glagoljice, dramske i likovne radionice vezane uz Rudinske glave, predstavljanje lokalne gastronomije, recitiranje poezije na jezicima uključenim u projekt, posjet Zagrebu i Jankovcu te još razne dodatne aktivnosti.

Pročitano 1255 puta