Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 02 Travanj 2022 20:32

Otvorenje VII. međunarodnog natjecanja dječjih zborova VALLIS AUREA CANTAT – 2022.

 

U Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega održano je natjecanje namijenjeno svim dječjim zborovima bez obzira koju vrstu ili stil glazbe pjevaju – klasičnu, folklornu, popularnu ili mješovitu glazbu, te su se mogli natjecati svi amaterski, crkveni, školski zborovi i folklorna društva, dječje klape te drugi ansambli čiji su pjevači u dobi od sedam do petnaest godina.

Ovogodišnje natjecanje okupilo je pet zborova dječjeg uzrasta te je ukupno sudjelovalo 118 pjevača. Natjecanje je održano u organizaciji Hrvatske udruge zborovođa i Glazbene škole Požega, a otvorenju natjecanja prisustvovao je i zamjenik županice Ferdinand Troha koji se prisutnima obratio prigodnim riječima.

Kategorije su određene žanrovski i svaka je imala dvije vrste, a na današnjem natjecanju svoj talent pokazali su zborovi iz Samobora, Osijeka, Đakova, Velike Gorice, dok je u revijalnom dijelu nastupio Mješoviti zbor Glazbene škole Požega. Svi zborovi imali su odlične i zapažene nastupe, a za Grand Prix natjecanja „borila“ su se dva najbolje ocjenjena zbora.

Izvor foto: glazbena-skola-pozega.hr

Pročitano 1219 puta