Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 02 Travanj 2022 15:00

Tradicionalno obilježen „Dan narcisa“

 

Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, Liga protiv raka Požega i Klub žena operiranih na dojci Požega danas su obilježili „Dan narcisa“, dan posvećen borbi protiv raka dojke koji se pod zajedničkim sloganom održava u svim gradovima Hrvatske koji imaju klubove žena liječenih i operiranih na dojci, a svojim prisustvom današnje obilježavanje „Dana narcisa“ podržala je i županica Antonija Jozić.

Na štandu u pješačkoj zoni u Požegi dijelile su se edukativne brošure i prodavali narcisi, a sva prikupljena sredstva bit će usmjerena za pomoć pri ranom otkrivanju raka dojke te za pomoć ženama oboljelima od raka dojke.

Dan narcisa ima veliku i važnu ulogu u podizanju svijesti o važnosti preventivnih pregleda i ranog otkrivanja raka dojke, a nešto više o svemu rekla je dr. Jasmina Kovačević koja je istaknula kako je u razdoblju pandemije cijeli sustav opterećen te su na raspolaganju imali manji broj termina za mamografije. „Nismo mogli pozivati puno žena pa imamo zaostatke, no završetkom zadnjeg vala utrostručili smo broj termina i dodali radne subote tako da sad imamo dovoljno termina, no treba nam vrijeme da to nadoknadimo. Nije nam problem manji broj otkrivenih nego broj kasno otkrivenih.“ – naglasila je dr. Kovačević.

Pročitano 1104 puta