Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 02 Travanj 2022 14:48

U SD Tomislav Pirc otvoreno 25. Državno prvenstvo u mažoret plesu

 

Grad Požega od 01.-03. travnja domaćin je 25. Državnog prvenstva u mažoret plesu i 22. Državnog prvenstva u twirlingu na kojemu sudjeluje više od 900 plesača iz Hrvatske u organizaciji Plesnog studija Marine Mihelčić iz Požege, a otvorenju natjecanja prisustvovali su i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, gradonačelnik Požege Željko Glavić, te predsjednik Hrvatskog saveza mažoretkinja Frano Herendija.

Marina Mihelčić, organizator i voditeljica požeškog Plesnog studija svim sudionicima poželjela je dobrodošlicu u grad Požegu u ime požeških mažoretkinja. “Drago mi je da ste s nama i da ćemo se danas boriti za odlazak na Europski kup u Španjolsku i na Svjetsko prvenstvo u Torino. Toplo se nadam da ste od svih ozljeda, bolesti, izolacija sada ovdje ipak došli zdravi i sretni te da ćete uživati u svojim nastupima, a mi uživati gledajući vas.” – rekla je Marina Mihelčić.

Pravo nastupa na Europskom kupu u Španjolskoj i Svjetskom prvenstvu u Italiji izborit će najbolji natjecatelji ovog državnog prvenstva, a sve prisutne prigodnim riječima pozdravila je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

„Uistinu je prekrasno vidjeti sve vas okupljene danas u našem gradu, posebice jer ste došli od krajnjeg juga naše Hrvatske pa sve do istoka predstavljajući boje svojih županija i predstavljajući svoj put, angažman i odricanja koja ste dali da biste danas sudjelovali na ovom državnom prvenstvu. Poseban pozdrav upućujem vašim roditeljima i trenerima koji vas prate na vašim natjecanjima i vašem životnom putu.“ – rekla je županica.

„Nadam se da ćete u pauzama natjecanja uspjeti iskoristiti koji trenutak da posjetite našu županiju, osjetite našu slavonsku gostoljubivost, širinu slavonske duše i da ćete iz Požege ponijeti lijepa sjećanja. Svima vama koji ćete se plasirati na svjetsko prvenstvo želim puno uspjeha. Tada ćete braniti boje Hrvatske i na to budite ponosni.“ – istaknula je županica Jozić.

Izvor foto: slavonski.hr

Pročitano 2943 puta