Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 24 Ožujak 2022 18:18

Otvorenje područnog objekta Dječjeg vrtića Velika

 

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade dr.med. Željka Josić, svečano je otvorila područni objekt Dječjeg vrtića Velika koji je sufinanciran s gotovo 400 tisuća kuna financijskih sredstava iz projekta „Rekonstrukcija starog vrtića“ ukupne vrijednosti 700 tisuća kuna, čime je riješen dugogodišnji problem nedostatka smještajnih kapaciteta u veličkom vrtiću.

Otvorenju su prisustvovali gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić, načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević, ravnateljica Dječjeg vrtića Velika Antonija Furundžija, kao i načelnik općine Velika Robert Hofman te zamjenik županice Ferdinand Troha koji je u svom govoru istaknuo kako oni najmlađi, naše buduće generacije, dobivaju još jedan značajan sadržaj u svojoj općini.

„Potrebe vrtićke djece s ovog područja bit će gotovo u cijelosti ispunjene ovim  novim područnim objektom. Želja je to svih nas u županiji, gradovima i općinama te se ovakvim primjerom i modelom rada mogu riješiti pitanja i potrebe i u drugim našim sredinama.“ – rekao je zamjenik Troha.

Antonija Furundžija, ravnateljica veličkog vrtića istaknula je kako su u redovnom programu do sada imali 65 djece, a današnjim otvorenjem dodatnog objekta ta je brojka povećana na 81 dijete u četiri odgojno-obrazovne skupine o kojima će brigu voditi 17 djelatnika vrtića od čega je 10 odgojiteljica.

Načelnik Hofman u svom obraćanju istaknuo je kako Središnji državni ured za demografiju i mlade u Općini Velika također subvencionira i predškolsku djelatnost s 220 tisuća kuna, što svakako olakšava rad dječjeg vrtića. „Kroz poticaje za rođenje djeteta, poticaje za vrtićku dob, učeničke i studentske stipendije, poticaje za izgradnju prve nekretnine, pokušat ćemo realizirati još niz mjera za ljepši i ugodniji život mladih obitelji.“ – rekao je načelnik.

Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade istaknula je kako ovim proširenjem nije obuhvaćena samo Općina Velika već i drugih pet vrtića iz Požeško-slavonske županije koji su se javili na natječaj i ispunili uvjete.

„Nama je kao Uredu bitno da ulažemo u naše najmlađe jer se pokazalo da djeca koja su polaznici predškolskih ustanova postižu bolje rezultate u životu, a vama roditeljima omogućuje da se posvetite svojim poslovnim i obiteljskim obvezama.“ - rekla je državna tajnica.

Pročitano 3276 puta