Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 22 Ožujak 2022 14:07

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Pakraca obilježen Dan Grada

Dan Grada Pakraca, od 1996. godine slavi se uoči blagdana sv. Josipa, kao zaštitnika grada. Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Pakraca, održana je, tim povodom u prostoru Hrvatskog doma „Dr. Franjo Tuđman.“

Uz ovogodišnje dobitnike javnih priznanja Grada Pakraca, članove Gradskog vijeća, gradonačelnicu Anamariju Blažević, sjednici je nazočila i Nataša Tramišak, izaslanica predsjednika Vlade RH, Siniša Jenkač, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, županica Antonija Jozić, zajedno sa zamjenikom Ferdinandom Trohom, Željko Turk, predsjednik Udruge gradova, počasni građanin Mladen Markač te ostali uvaženi gosti.

Sjednicu je otvorio predsjednik Vijeća Miroslav Ivančić podsjetivši u uvodnom dijelu na povijesni značaj koji Pakrac ima od srednjeg vijeka, ali i značaj koji ima budućnost zahvaljujući svim gradskim strukturama koje se trude stvoriti grad velikih mogućnosti.

 „Prošle godine obavljeno je radova i usluga u vrijednosti oko 122  milijuna kuna, ugovoreno je preko 317 milijuna te je pripremljeno projekata u vrijednosti više od 216 milijuna. Naš izvorni proračun iznosi svega 10 milijuna kuna, uz fiskalna izravnanja on je oko 19 milijuna, ali trudom i radom, sinergijom snaga, samo tijekom jedne godine napravimo velike i značajne korake na koje svi zajedno trebamo biti ponosni“, istaknula je gradonačelnica Anamarija Blažević te dodala kako se značajno ulagalo u prometnice i nogostupe, budući je u provedbi projekt aglomeracije.

Gradonačelnica je naglasila kako su se protekle godine trudili poboljšati kvalitetu života sugrađana kroz ulaganja u kulturne i javne površine. „Adaptirali smo društvene domove u Kraguju, Velikom Banovcu, Novom Majuru, gradski prostor u Ploštinama, Badljevini i to ćemo i dalje nastaviti raditi. Sanacija pročelja na zgradi glazbene škole je završena, projekt izgradnje i opremanja nogometnog igrališta s umjetnom travom se bliži kraju, podignut je teniski balon na igralištima, obnovljena je zgrada u vlasništvu pakračke župe i prenamijenjena u prostor dječjeg vrtića, uređena je poučna staza „Kalvarija“.“ – zaključila je gradonačelnica i dodala kako je u postupku izrade i tehnička dokumentacija za obnovu zgrade stare bolnice u kojoj će biti smješten Medicinski centar za edukaciju, istraživanje i zdravstveni turizam.

Nataša Tramišak, izaslanica predsjednika Vlade RH i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, naglasila je kako tragovi rata nestaju, a što je posljedica upornosti gradske uprave, a sve s ciljem poboljšavanja kvalitete života, standarda i ostanku mladih ljudi.

Županica Antonija Jozić je pohvalila stavljanje u prvi plan građane te projekte značajne za obnovu infrastrukture, ali i ulaganje u gospodarstvo,  ljude i mlade koji su bogatstvo svakog grada. Na takvoj orijentaciji je čestitala gradonačelnici s najavom da uz takvu orijentaciju neće izostati pomoć županije i ministarstava.

Gradonačelnica Blažević i predsjednik Vijeća Miroslav Ivančić uručili gradska priznanja za prošlu godinu. Pečat grada Pakraca dobila je Sendi Štrbac iz Pakraca. Zlatne plakete „Grb Grada Pakraca“ su uručene Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU za područje gospodarstva, Violeti Vonić iz Pakraca za područje zdravstva i socijalne skrbi i posmrtno Siniši Karačiću – Sikiju za područje fizičke kulture.

 

Pročitano 883 puta