Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 19 Ožujak 2022 19:02

“Tradicionalni slavonski svatovski meni na moderan način” dobio je i vizualni identitet u Gradskoj knjižnici Požega

Požeško – slavonska županija, Grad Požega, Turistička zajednica Požeško – slavonske županije i Grada Požege, Gradska knjižnica u Požegi te Vinarija Kutjevo i Svečana dvorana Glorija, pokrenuli su projekt „Slavonija Gastro Art,“ koji je početkom ove godine predstavio Damir Sertić, osmislivši tradicionalni slavonski svatovski meni u pet sljedova na moderan način.

“Tradicionalni slavonski svatovski meni na moderan način” dobio je i vizualni identitet u Gradskoj knjižnici Požega kroz fotografije i promo film “Slavonija Gastro Art – Fine Dining – creative cuisine by Damir Sertić” autora Alena Kocića- Koca.

Slavonska tradicijska kuhinja puna je autentičnih okusa, koje je ovaj vrhunski chef gostima predstavio na inovativan način. Osim toga, kako kaže šef koji je prestižnu titulu zaradio 2018. u Pekingu u konkurenciji s 1500 kuhara Azije i 500 iz preostalog svijeta, “najprije jedemo očima”. Pripremljeno i prezentirano, sve je na poseban način fotografirano i objedinjeno u izložbu i promo film “Slavonija Gastro Art – Fine Dining – creative cuisine by Damir Sertić”. Završni rezultat nastao uspješnim zajedničkim kreativnim radom chefa Sertića i Alena Kocića-Koca, javnosti su predstavili autori u prostoru Gradske knjižnice Požega. Otvorenju izložbe nazočila je požeško-slavonska županica Antonija Jozić, zamjenik gradonačelnika Požege Borislav Miličević i direktorica Turističke zajednice Požeško – slavonske županije Maja Jakobović.

“Enogastronomija u turističkom smislu predstavlja određenu snagu, nišu iz koje možemo crpiti i prihode i inspiraciju, spajajući tradiciju i modernost. Vrhunska vina s naših prostora već su prepoznata, a radi se i na daljnjem razvoju. Imamo i odličnu kuhinju i zato je ovaj projekt izvanredan u kontekstu da osvijestimo naše gastronomsko bogatstvo te da ga prezentiramo na suvremen način. U tom kontekstu uistinu sam ponosna da smo mi kao Županija zajedno s Gradom Požegom i dvije turističke zajednice bili uključeni u ovaj projekt. Zahvaljujem i sponzorima, ali svakako moram spomenuti i Obrtničku školu čiji su učenici večeras s nama, a i pokazali su nam što su sve naučili delicijama koje smo danas kušali.“ – rekla je županica

Zadovoljstvo projektom u ime Grada Požege izrazio je zamjenik gradonačelnika, Borislav Miličević koji kao dekan Veleučilišta, vrijedno radi na znanstvenom “podizanju” vinarstva i vinogradarstva Požeštine.

Pročitano 1935 puta