Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 12 Ožujak 2022 16:03

Održana manifestacija “Zeleno-plavo” – Jozić: „Požega je grad koji već stoljećima živi sa svojim obrtnicima, sjedište gospodarskog razvoja naše županije“

 

Građanke i građani Požege, Grgurevo i dan svoga grada proslavili su i na centralnom Trgu Svetog Trojstva uz eno-gastro manifestaciju "Zeleno-plavo" - jedinstveni spoj kontinentalne i primorske Hrvatske. Zahvaljujući organizatorima, Obrtničkoj komori Požeško-slavonske županije, Udruženju obrtnika Požega, Udruženju obrtnika Pakraca i Lipika, TZ Grada Požege, te HGK Županijska komora Požega, ali i gostima iz cijele Hrvatske, ukusnih specijaliteta danas u Požegi nije nedostajalo.

Promociji hrvatskih autohtonih proizvoda odazvalo se više od  200 sudionika: predstavnici obrtničkih komora iz Splitsko-dalmatinske, Krapinsko-zagorske, Vukovarsko-srijemske, Dubrovačko-neretvanske, Varaždinske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Istarske, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske, Zadarske, Brodsko-posavske, Šibensko-kninske i Sisačko-moslavačke županije, te predstavnici Obrtničke komore Grada Zagreba.

Sve prisutne na današnjoj manifestaciji prigodnim riječima pozdravili su predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Anto Bilobrk,  gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, te županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić koja je istaknula i podsjetila kako je Požega grad bogate kulture, baštine i tradicije.

„Požega je grad koji već stoljećima živi sa svojim obrtnicima, sjedište gospodarskog razvoja naše županije koji je još u 18. stoljeću imao obrtničke cehove. Stoga svim obrtnicima koji su danas ovdje prisutni želim poslati poruku iz snažne Požege, grada koji se želi razvijati u obrtništvu i svim ostalim segmentima života, a ovo je jedan od načina na koji se to čini - međusobnom suradnjom i zajedništvom.” – rekla je županica Jozić.

Bogati program na požeškom trgu svojim nastupom upotpunio je Foklorni ansambl Požega, lokalno kulturno-umjetničko društvo - KUD Požeška Dolina te tamburaški sastav Gazde.

Izvor foto: rva.hr

Pročitano 676 puta