Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 11 Ožujak 2022 15:13

Prijem brigadira Mile Valentića, zapovjednika Središta za obuku i doktrinu logistike i zapovjednika vojarne 123. brigade HV Požega

 

Županica Antonija Jozić održala je sastanak s novim zapovjednikom Središta za obuku i doktrinu logistike i zapovjednikom vojarne 123. brigade HV brigadirom Milom Valentićem, koji je početkom veljače u požeškoj Vojarni funkciju preuzeo od dosadašnjeg vršitelja dužnosti zapovjednika Središta, pukovnika Damira Grgurića.

U svibnju 1992. godine kada je osnovan centar za obuku i odgoj vojnika Požega koji je preustrojima više puta mijenjao ime, ali uvijek s istom zadaćom, započela je i obuka vojnika u Vojarni 123. brigade HV-a. Središte za obuku i doktrinu logistike s misijom osposobljavanja pripadnika oružanih snaga za obnašanje dužnosti i zadaća u funkcijama na području logistike te razvoju doktrina logističkih službi i naučenih lekcija ustrojeno je 2005. godine stavljanjem služenja redovnog vojnog roka u mirovanje i spajanjem triju postrojbi Središta za obuku pješaštva Požega, Središta za obuku prometnih specijalnosti i Središta za obuku logističkih specijalnosti Zagreb.

Županica Jozić brigadiru Valentiću poželjela je uspješno obavljanje nove odgovorne funkcije i vođenja požeške vojarne te je istaknula bogatu povijest požeške vojarne i značenje iste za našu županiju.

Mile Valentić 2015. godine od tadašnje predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga RH Kolinde Grabar-Kitarović odlikovan je Spomenicom domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu, a 2018. godine u prigodi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Grabar-Kitarović Milu Valentića sa mjesta pukovnika promaknula je u čin brigadira.

Pročitano 3230 puta