Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 11 Ožujak 2022 15:07

Radni sastanak s predstavnicima Hrvatskih željeznica

 

Županica Antonija Jozić, privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Sunčica Bajić i privremena pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Jelena Ferdebar Hak održale su radni sastanak s predstavnicima Hrvatskih željeznica Željkom Ukićem i Josipom Barićem, a vezano uz unapređenje usluga željezničkog prometa u našoj županiji.

Razgovaralo se također o sufinanciranju studentskih karata, putničkom prijevozu, a u svrhu bolje prometne povezanosti dnevnih migracija našeg stanovništva.

Na sastanku je uz postojeće izazove u prometnoj infrastrukturi bilo razgovora i o aktualnim temama u organizaciji željezničkog prometa u Požeško-slavonskoj županiji. Suradnja županije i Hrvatskih željeznica, a u korist naših sugrađana treba se nastaviti kako bi se postigle pozitivne rastuće prometne potrebe županije.

Požeško-slavonska županija trenutno sufinancira prijevoz redovnih studenata s prebivalištem na području Požeško-slavonske županije čije je polazište ili odredište Banova Jaruga-Daruvar-Virovitica od mjesta prebivališta do mjesta školovanja i na relaciji Požega-Zagreb-Požega. Više informacija o prometovanju na navedenim linijama možete pogledati na linku.

Županica Jozić izrazila je zadovoljstvo odrađenim radnim sastankom i suradnjom sa Hrvatskim željeznicama te istaknula kako će se razmatrati i mogućnost dodatnih sufinanciranja prijevoznih karata.

Pročitano 693 puta