Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 02 Ožujak 2022 10:51

Izborna skupština Ogranka Matice hrvatske u Požegi

 

Sinoć je u prostorima Županijske komore Požega održana Izborna skupština Ogranka Matice hrvatske u Požegi kojoj su uz ostale članove prisustvovali gradonačelnik Požege Željko Glavić i zamjenik županice Ferdinand Troha, također članovi požeškog Ogranka.

Za novu predsjednicu Ogranka Matice hrvatske u Požegi izabrana je Anita Katić, a za njezinu zamjenicu dosadašnja predsjednica Ljiljana Marić, dok je za tajnicu požeškog Ogranka izabrana Kristina Rupert. Ostali članovi Predsjedništva su Miroslav Paulić, Nataša Puljašić, Marija Barić te Mario Kalan, a za novog predsjednika Nadzornog odbora izabran je Petar Kanić, te članovi Ferdinand Troha i Ivan Bedeničić.

Dosadašnja predsjednica Ogranka Ljiljana Marić na početku skupštine podnijela je Izvješće o radu za prošlu te prethodne četiri godine svoga mandata podsjetivši kako je situacija s korona virusom onemogućila potpunu realizaciju dogovorenih i planiranih programa u prošloj godini. „Prošle godine po prvi put organizirana je manifestacija „Moje drago srce“, izbora najljepšeg ljubavnog pisma te nam je želja da ona postane tradicionalna. Organizirane su promocije dvije nove knjige koje smo tiskali, Đurđice Gatjal „Krila i okovi“ te monografija Đure Mesića „Donji Emovci“. Održana je i promocija knjige „Zrinski i Frankopani – 100 godina od povratka u domovinu“ te razne druge manifestacije.“ – rekla je Ljiljana Marić te istaknula kako su u prethodne četiri godine održana brojna predstavljanja knjiga i predavanja različite tematike u suradnji s različitim ustanovama i udrugama te se zahvalila svima na suradnji i pomoći.

Anita Katić, nova predsjednica požeškog Ogranka, zahvalila se na izboru te istaknula kako se nada da će novo rukovodstvo ostvarivati uspješne rezultate kao što je to bilo i do sada.

Izvor fotografija: pozeskivodic.com

Pročitano 610 puta