Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 24 Veljača 2022 13:27

Svečana sjednica skupštine Udruge za zaštitu i promicanje ljudskih prava Humanum

 

Udruga za zaštitu i promicanje ljudskih prava Humanum danas je održala svoju redovnu godišnju skupštinu na kojoj je usvojeno godišnje izvješće o radu Udruge u 2021. godini, kao i operativni i financijski plan za 2022. godinu. O radu Udruge govorila je njezina predsjednica Ivana Šag koja je prezentirala rad i aktivnosti u prošloj godini u kojoj su provedene brojne humanitarne akcije kao što je „Čaj za malog zmaja“, „Život bez boli“, „Humanum uz Vidovce“, „Slušaj svoje srce“.

Udruga provodi i nekolicinu projekata koji su usmjereni na unaprjeđenje, zaštitu i promicanje ljudskih i građanskih prava ranjivih društvenih skupina te aktivnosti usmjerene razvoju i ostvarivanju socijalne pravde na lokalnoj i regionalnoj razini kao što su  „U projekt se uključi i prijevoz naruči III“, „Halo Humanum“, „I moj tata je sjajan tata II“, Klub za mlade „Vallis Humanum“, „Kutak za sretnije starenje III“ i dr.

Na današnjoj svečanoj skupštini također je usvojen i prijedlog Odluke o osnivanju zasebne organizacijske jedinice za pružanje socijalnih usluga za starije i nemoćne osobe, uz ishođenje licence za pružanje socijalnih usluga u Jakšiću te su predstavljeni planirani projekti za iduće razdoblje.

U ime Požeško-slavonske županije skupštini je prisustvovao zamjenik županice Ferdinand Troha, u ime Grada Požege prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović, a ispred Općine Jakšić načelnik Ivica Kovačević.

Pročitano 1529 puta