Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 18 Veljača 2022 18:05

Završna konferencija projekta „Zaželi posao-Čini dobro“

 

Udruga osoba s invaliditetom Grada Požege i Požeško-slavonske županije kao nositelj projekta, uz partnere Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega i Centar za socijalnu skrb Požega održala je završnu konferenciju projekta „Zaželi posao-Čini dobro“ ukupne vrijednosti 928.659,79 kuna.

Projekt je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a traje ukupno 18 mjeseci. Kroz projekt je zaposleno 10 žena pripadnica ranjivih skupina kojima se omogućio pristup tržištu rada, zapošljavanje kao i dodatno osposobljavanje, a time se ostvarila podrška za 70 krajnjih korisnika koji se također nalaze u nepovoljnom položaju životnog standarda, socijalne isključenosti te opasnosti od institucionalizacije. Zaposlene osobe, među kojima je i jedna osoba s invaliditetom, radile su na području grada Požege i Pleternice te na području općine Brestovac, Velika i Kaptol.

Više o samom projektu rekla je voditeljica i koordinatorica projekta Jelosavka Jakovljević, ujedno i predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Grada Požege i Požeško-slavonske županije. “Ovo je još jedan u nizu projekata koje naša Udruga provodi iz Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ te volimo istaknuti koliko ovaj projekt ima vrijednosti za našu Udrugu. Bio je u manjem opsegu, sa zaposlenih 10 žena, ali se nadamo, ukoliko se bude nastavio provoditi da će se povećati i broj zaposlenih žena kao i broj krajnjih korisnika. Udruga je proširila lepezu usluga koje nudimo te smo tako proširili i prostor u kojem djelujemo, do sad je to bila u većini samo Požega.” – istaknula je predsjednica Jakovljević.

Završnoj konferenciji projekta „Zaželi posao-Čini dobro“ prisustvovali su zamjenik gradonačelnika grada Požege Borislav Miličević, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega Vjekoslav Potočanac, Martina Keller ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ispostava Požega, te zamjenik županice Ferdinand Troha koji je sve prisutne pozdravio u ime Županije i požeško-slavonske županice Antonije Jozić čestitavši Udruzi OSI na svim dosadašnjim postignućima. „Sam naziv projekta sadrži dvije bitne riječi - zaželi i čini, a vi ste upravo ti koji su ovim projektom činili dobro. Vrijednost projekta i ostale stavke su bitne, no međutim nemjerljiv je taj dio činjenja dobroga, pomaganja drugima, posebice najosjetljivijim i najugroženijim skupinama ljudi.“ – rekao je Troha uz želju da se ovakvi ili slični projekti nastave i nadalje provoditi.

Pročitano 970 puta