Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 03 Veljača 2022 20:48

Svečano otvorena ispostava HAMAG-BICRO-a u Požeško-slavonskoj županiji

 

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije danas je u Požeško-slavonskoj županiji otvorila jednu od svojih ispostava u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ – BOND 2. koja će se nalaziti u prostorima Javne ustanove Lokalna razvojna agencija LO-RA u Požegi.

Svečanom otvorenju prisustvovali su županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Grada Požege Andreja Menđel, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec, te zamjenik predsjednika Uprave Ante-Janko Bobetko.

Jedna od aktivnosti projekta BOND (Business Organizations Network Development) je decentralizacija usluga HAMAG-BICRO-a u okviru koje su već prethodno otvorene ispostave u Čakovcu, Antunovcu, Dubrovniku, Bjelovaru i Sisku. Projektom je planirano otvoriti ispostave u svakoj županiji Republike Hrvatske kako bi se u suradnji s lokalnim poduzetničkim potpornim institucijama, poduzetnicima iz svih županija Republike Hrvatske, osigurala viša razina profesionalnih usluga te omogućio jednak pristup informacijama o poslovanju i uslugama HAMAG-BICRO-a.

Predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec istaknuo je kako su svrha i cilj otvaranja ureda u Republici Hrvatskoj upravo to da se HAMAG-BICRO kao centralna vladina institucija približi poduzetnicima lokalno. „Djelujemo u suradnji sa regionalnom i lokalnom samoupravom, ali još više s njihovim poduzetničkim potpornim institucijama poput razvojnih agencija, inkubatora, centara znanja i kompetencija koje su u funkciji pomoći gospodarstvu. Na taj način nastojimo obuhvatiti svih dvadeset županija u Hrvatskoj.“ - rekao je Vrbanec te naglasio kako je uloga ureda poduzetnike kvalitetno uputiti u nove natječaje, odobravanje kredita, jamstva, realizacije poslovne investicije, kao i informativno kako i na koji način postati bolji poduzetnih.

„Zbog takvog načina rada u gospodarstvo Republike Hrvatske plasirano je 23,4 milijarde kuna, a u samu županiju 360 milijuna kuna ukupnih investicija koje su generirale potencijalni rast, odnosno potencijalno otvaranje gotovo 400 radnih mjesta.“ – rekao je Vrbanec.

Županica Jozić iskazala je zadovoljstvo otvaranjem ispostave HAMAG BICRO-a u našoj županiji te približavanju njihovih usluga svakome poduzetniku koji ih želi koristit. „Razvoj gospodarstva okosnica je razvoja cjelokupne županije na kojoj se baziraju demografska obnova te svi ostali aspekti društvenoga života. Današnje otvorenje ispostave HAMAG-BICRO-a veliki je podstrek razvoju poduzetništva i gospodarstva, a koji će zasigurno doprinijeti još većem rastu i razvoju istoga u našoj županiji.“ – rekla je županica Jozić.

“Ovo je odličan iskorak prema terenu. Požeško-slavonska županija bilježi povećanje broja radnih mjesta, obrtnika i poduzetnika, bilježimo i porast trgovačkih društava i obrta, i ovo što HAMAG-BICRO radi vrijedan je kamenčić u mozaiku gospodarskog razvoja naše županije.” – rekla je županica Jozić te zahvalila Vladi RH koja ovim potezom daje konkretnu podršku gospodarstvu.

Pročitano 705 puta