Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 03 Veljača 2022 20:44

Prijem kod županice Jozić

 

Županica Antonija Jozić u svome uredu ugostila je bivšeg ravnatelja Glazbene škole Požega Veljka Valentina Škorvagu, Rajku Martinčić, umirovljenu nastavnicu klavira, solfeggia, velikog zbora i drugih glazbenih predmeta te sadašnjeg ravnatelja škole Alena Kovačevića. Susretu je prisustvovao i gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić te zamjenik županice Ferdinand Troha.

Bila je to prigoda zahvaliti se bivšem ravnatelju Škorvagi i nastavnici Martinčić za sve što su tijekom svojega dugogodišnjeg rada učinili za Glazbenu školu, Grad Požegu i cijelu Požeško-slavonsku županiju.

Veljko Valentin Škorvaga trenutno radi kao viši predavač na Muzičkoj akademiji u Zagrebu na novootvorenom studiju tambure, ali svima je poznat njegov dugogodišnji nastavnički rad uz koji je uspješno obnašao i dužnost ravnatelja Glazbene škole Požega. Svojim neumornim radom i angažmanom uspio je izgraditi snažnu i uspješnu obrazovnu i kulturnu instituciju, proširiti djelatnost na srednjoškolsko i predškolsko obrazovanje, uspostaviti područna odjeljenja u Kutjevu i Pleternici, inicirati i realizirati preseljenje škole u novi i adekvatan prostor. Škorvaga je i pokretač festivala „Zlatne žice Slavonije“, kasnije nazvane „Aurea fest Požega“ i dobitnik nagrada grada Požege i Požeško-slavonske županije za razvoj glazbene umjetnosti.

Nastavnica u mirovini Rajka Martinčić bila je važan sudionik stvaranja današnje Glazbene škole Požega te svjedok velikog razvoja i napretka glazbenog školstva u našemu gradu. Tijekom bogatog pedagoškog rada odgojila je niz uspješnih učenika od kojih mnogi nastavljaju školovanje na muzičkim akademijama. Cijenjena po požrtvovnom radu s učenicima, korektnom i iskrenom odnosu s kolegama, uvijek vesela i pozitivna te kao uzor svakom nastavniku.

Pročitano 852 puta