Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 12 Siječanj 2022 16:28

Održana završna konferencija projekta „Zajedno možemo više! - faza II“

 

Udruga Veličanka zajedno s projektnim partnerima Općinom Velika, Općinom Kaptol, Općinom Čaglin, Općinom Jakšić, Općinom Brestovac, Centrom za socijalnu skrb Požega i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područni ured Požega, u prostorijama Društveno-vatrogasnog doma u Velikoj organizirala je završnu konferenciju projekta „Zajedno možemo više! – faza II“ ukupne vrijednosti 4.565.660,00 kn, od čega je 15 % sredstava osigurano iz Državnog proračuna, a 85 % iz Europskog socijalnog fonda.

Konferenciji su prisustvovali ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega Vjekoslav Potočanac, Martina Keler ispred Zavoda za zapošljavanje Požega i zamjenik županice Ferdinand Troha koji je sve okupljene pozdravio u ime Požeško-slavonske županije. „Ovaj projekt bio je vrlo koristan za našu zajednicu te se nadam kako će se ta praksa nastaviti i dalje kako zbog korisnika tako isto i zbog vas zaposlenih. Upravo ste vi bili ta ruka pomoći koja je u domove korisnika donosila toplinu, sigurnost, brigu, skrb, njegu te vam se na tome zahvaljujem.“ – rekao je Troha

Cilj projekta bio je pridonijeti smanjenju broja i jačanju kapaciteta – znanja, vještina i konkurentnosti nezaposlenih, teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja na području Požeško-slavonske županije kroz osposobljavanje i integraciju na tržištu rada. Projekt je dizajniran s ciljem pružanja podrške i pomoći starijim i nemoćnim osobama te kako bi se otvorio put zapošljivosti teže zapošljivoj skupini žena, koje su se tokom projektnih aktivnosti i osposobile/obrazovale za rad.

U sklopu projekta, edukaciju u Pučkom otvorenom učilištu Obris završilo je 47 odabranih žena, od toga je njih 19 završilo edukaciju za poslove Cvjećara-aranžera, 18 za Uzgajivača i prerađivača ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja te 10 osoba za Uzgajivače povrća.

Voditeljica projekta „Zajedno možemo više! - faza II“ Magdalena Brižić Sertić zahvalila je svim ženama koje su svojim radom i trudom doprinijele zajednici. „Iznimno smo ponosni što su naše zaposlenice kroz 12 mjeseci svoga rada, usprkos pandemiji korona virusa vodile brigu za 396 korisnika s područja Općina Velika, Kaptol, Jakšić, Brestovac i Čaglin te vam ovim putem drage žene od srca hvala.“ – rekla je Magdalena Brižić Sertić te istaknula kako su u sklopu projekta također nabavljeni trimeri za košnju trave i uređenje okućnica krajnjih korisnika te su sve zaposlene žene dobile jakne s obilježjima projekta i Europskog socijalnog fonda.

Pročitano 894 puta