Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 06 Siječanj 2022 18:31

Biskup Škvorčević blagoslovio nove prostore dječjeg vrtića u Pakracu

 

Požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević jučer je posjetio i blagoslovio novouređene prostore Župe Uznesenja BDM u Pakracu koji su uređeni za potrebe gradskog Dječjeg vrtića „Maslačak“, gdje se organizira predškolski vjerski odgoj. Obredu blagoslova prisustvovali su požeško-slavonska županica Antonija Jozić, gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević, ravnateljica Dječjeg vrtića „Maslačak“ Višnja Klobučar, pakrački župnik Jozo Zorić, te predstojnik Ureda za katoličke škole u Požeškoj biskupiji Ivica Žuljević.

Pakrački župnik Zorić pozdravivši sve nazočne istaknuo je kako se godinama razmišljalo o prenamjeni objekta na dobrobit svih župljana te zahvaljujući inicijativi i pomoći Biskupije, Grada Pakraca, Požeško-slavonske županije, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te pakračkih župljana, danas vrtić koristi 16-ero djece jasličke dobi, a o njima skrbe dvije odgajateljice od kojih je jedna časna sestra iz Daruvara.

Predvodeći obred blagoslova, biskup Škvorčević podsjetio je kako je Isus primao djecu, blagoslivljao i polagao na njih ruke, istaknuvši da je njihovo kraljevstvo nebesko. „U dječjoj bezazlenosti, iskrenosti, dobronamjernosti, povjerenju, velikim očekivanjima od drugih, otvorenosti za novo, radosti u zajedništvu i igri, Crkva prepoznaje model vjernika te je zbog toga Dječji vrtić ustanova u kojoj nisu samo djeca koja uče od odraslih, nego i stariji od djece. Odgajateljice svojim pristupom na svoj način trebaju biti Isusovo srce koje voli djecu i ruke kojima ih on grli, pomažući im da u njegovoj blizini duhovno rastu te postaju cjelovite osobe.“ – rekao je biskup.

Msgr. Škvorčević izrazio je radost što Požeška biskupija otvarajući ove župne prostore može u okviru svojih drugih nastojanja na odgojno-obrazovnom području očitovati potporu pakračkim obiteljima u odgoju njihove djece te je potom zajedno sa župnikom Zorićem i predstojnikom Žuljevićem prošao kroz cijelu zgradu te blagoslovio obnovljene prostore Vrtića.

Foto: pakrackilist.hr

Pročitano 1005 puta