Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 05 Siječanj 2022 08:08

Božićni prijem Gradskog vijeća srpske nacionalne manjine Požega

 

Zajedno sa Parohijom požeškom i zamjenikom županice Požeško-slavonske županije Nikolom Ivanovićem, Gradsko vijeće srpske nacionalne manjine u prigodi pravoslavnog Božića i ove godine tradicionalno je organiziralo prigodni domjenak kojemu su, uz vijećnike, prisustvovali brojni prijatelji i gosti među kojima su bili i županica Antonija Jozić, gradonačelnik grada Požege Željko Glavić, pakračko-slavonski vladika Jovan Čulibrk, požeški paroh Nikola Petrović, konzulica Republike Srbije Ljudmila Ostojić, predstavnici gradskih tvrtki, policije i političkih stranaka.

Na samom početku svečanog prijema pakračko-slavonski vladika Jovan Čulibrk održao je kratku molitvu te uzvanicima ponudio tradicionalnu božićnu pogaču, a zlatnik koji je znak posebne sreće u nadolazećoj godini, našao se u komadiću koji je otkinula županica Jozić.

Srpsko nacionalno vijeće djeluje kontinuirano od 2003. godine uz potporu osnivača Grada Požege, a u ime srpske zajednice Požeško-slavonske županije prisutnima se obradio zamjenik županice Nikola Ivanović. „Nama je ovo velika čast, veliki iskorak da u jednoj zajednici kako i živimo svi zajedno, proslavimo Božić. Nadam se da će ovakva okupljanja postati jedna velika tradicija kako u Požegi tako i u drugim mjestima naše županije.“ – istaknuo je Ivanović te svima okupljenima u ime potpredsjednika Vlade RH Borisa Miloševića čestitao Božić i Novu godinu.

Županica Jozić rekla je kako joj je izuzetno zadovoljstvo i čast prisustvovati ovom prijemu te je naglasila kako je zajedništvo upravo ono što nas treba krasiti, a da potrebne iskorake, samo jedan korak naprijed, moramo svi učiniti. „Zajedništvo je ono koje treba graditi, iskoraci određeni se trebaju učiniti. Ako svatko od nas učini jedan korak unaprijed u odnosu na jučer, učinili smo već jako puno za državu u kojoj živimo.“ - naglasila je županica.

Foto: pozeska-kronika.hr

Pročitano 923 puta