Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 24 Prosinac 2021 16:38

Badnjak u Požegi - obrtnici pripremili ručak za građane

 

Obrtnici Obrtničke komore Požeško-slavonske županije i Udruženje obrtnika Požega u suradnji s Gradom Požega i Turističkom zajednicom Grada Požege, povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana organizirali su danas osmu humanitarnu akciju „1.000 radosti za građane Požege". U ovoj nadasve lijepoj tradicionalnoj akciji, podjeli hrane građanima, sudjelovali su gradonačelnik grada Požege Željko Glavić i Požeško-slavonska županica Antonija Jozić sa svojim zamjenicima Borislavom Miličevićem i Ferdinandom Trohom.

Za građane je pripremljeno tisuću porcija perkelta od soma, a ovo je jedna u nizu akcija kojom obrtnici žele poručiti kako su vitalni dio svake zajednice. Potvrđuje to i godina koja je na izmaku jer obrtništvo konačno bilježi određene pozitivne pomake. „Bilježimo rast broja otvorenih obrta i rast zaposlenih u obrtima bez obzira na pandemiju korona virusa." - rekao je predsjednik Obrtničke komore Anto Bilobrk.

"U ovo predbožićno vrijeme, kada je grad pun ljudi, okupili smo se kako bismo se svi zajedno podružili i zahvaljujući obrtnicima i njihovom angažmanu, podijelili smo našim građanima hranu i na taj se način svi zajedno proveselili." – rekao je gradonačelnik Glavić.

Županica Jozić svim sugrađanima poželjela je čestit Božić i svako dobro u novoj godini te zahvalila Obrtničkoj komori Požeško-slavonske županije i Udruženju obrtnika Požega što su ponovno kao i svake godine organizirali tradicionalno druženje sa građanima na Badnjak, kada se spominjemo Adama i Eve, na dan koji je nemrs i dan kada su poslijepodne obitelji u svojim domovima u miru, zajedništvu i ljubavi dočekujući rođenje Isusa Krista - blagdan Božića.

Pročitano 514 puta