Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 10 Prosinac 2021 09:27

Tradicionalno održan dobrotvorni humanitarni koncert za Županijsku ligu protiv raka – Glazbena škola Požega ponovno se pokazala u svom punom sjaju

 

Učenici i profesori Glazbene škole Požega uz gosta koncerta, poznatog hrvatskog pjevača Marka Tolju, nastupili su uz djela klasične i popularne glazbe na velikom humanitarnom koncertu koji već tradicionalno 20 godina organizira Županijska liga protiv raka u suradnji s Glazbenom školom.

Svečanom koncertu, u ovo blagdansko vrijeme, prisustvovali su zamjenik županice Ferdinand Troha, gradonačelnik Požege Željko Glavić, predsjednica Lige dr. Jasmina Kovačević, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević, ravnatelj Doma zdravlja Marijan Višaticki te brojni drugi uzvanici i gosti koji su došli dati podršku radu Županijskoj ligi protiv raka.

Predsjednica Lige dr. Jasmina Kovačević rekla je kako se sva sredstva prikupljena na koncertu kao i u drugim humanitarnim akcijama Lige vraćaju zajednici, a kroz organizaciju prijevoza žena na mamografiju, kupovinu potrebnih uređaja zdravstvenim ustanovama ili druge vrijedne projekte i aktivnosti. “Naša misija je pozvati ljude da prate što se događa u njihovim tijelima, da reagiraju na vrijeme te uvijek koristimo priliku pozvati na odgovorno ponašanje prema svom zdravlju. I u novoj godini nemojte zaboraviti na sebe, neka vam vaše zdravlje i zdravlje vaših najbližih bude na prvom mjestu.” - istaknula je dr. Kovačević.

Sve nazočne na koncertu pozdravio je i ravnatelj Glazbene škole Alen Kovačević koji je istaknuo kako škola sa Županijskom ligom Požega na ovakav način uz organizaciju koncerata surađuje više od 20 godina te kako su ovi koncerti za učenice i profesore škole, uz pomno birane goste, uistinu vrlo važni. „Prije dvije godine ugostili smo poznatog hrvatskog tenora Ivu Gamulina, a večeras jednog od ponajboljih hrvatskih pop pjevača Marka Tolju. Našim učenicima ovo je vrlo važno, jer nakon brojnih online nastupa, ponovo su pred publikom uživo.” – rekao je ravnatelj Kovačević.

Izvor foto: slavonski.hr

Pročitano 603 puta