Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 09 Prosinac 2021 16:26

Županijski tim za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Požeško-slavonske županije održao sastanak sa županicom Jozić

 

Požeško – slavonska županija osnivač je Županijskog tima za sprečavanje nasilja nad ženama i u obitelji. U razdoblju obilježavanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ (25.11. – 10.12.) Županijski tim za sprječavanje nasilja nad ženama i u obitelji s ciljem predstavljanja svrhe i uloge tima kao tijela, Mirjana Jugović, voditeljica tima, zajedno sa preostalim članovima tima održala je sastanak sa županicom Antonijom Jozić.

Sastanak je održan s ciljem razmjene informacija o načinima međuresorne suradnje i prioritetnim područjima djelovanja u svrhu poduzimanja mjera za prevenciju, suzbijanje i zaštitu od nasilja te pružanja podrške žrtvama nasilja u obitelji. Na sastanku su sudjelovali predstavnici PU Požeško-slavonske, Centra za socijalnu skrb Požega i Podružnice Obiteljski centar, Doma zdravlja Požeško-slavonske županije, Općinskog suda u Požegi, Županijskog suda u Slavonskom Brodu Stalne službe u Požegi, Požeško-slavonske županije i Centra za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“.

Mirjana Jugović, voditeljica Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Požeško-slavonske županije, naglasila je potrebu unaprjeđenja rada županijskih timova kroz uspostavu suradnje s Nacionalnim timom za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji i Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te predstavila plan rada županijskog tima u budućem razdoblju.

„Iznimno je važno graditi sustav koji će na vrijeme prepoznati nasilje u obitelji i pružiti adekvatnu podršku žrtvama nasilja, ali i adekvatan tretman počinitelja. Senzibilizacija javnosti i ohrabrivanje na prijavu nasilja uz istovremeno jačanje kapaciteta stručnjaka koji postupaju u slučajevima nasilja u obitelji, treba biti prioritet svih uključenih resora“, istaknula je Mirjana Jugović.

Županica Antonija Jozić dala je punu podršku radu županijskog tima i prijedlozima o kojima se na sastanku raspravljalo kao i budućim aktivnostima koje će se koordinirano poduzimati s ciljem unaprjeđenja sustava zaštite od nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, na lokalnoj razini. 

Pročitano 2423 puta