Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 09 Prosinac 2021 13:31

U Velikoj održana završna konferencija u sklopu projekta „Zaželi posao, pruži pomoć!“

 

Udruga Ruka podrške zajedno s općinama Velika, Kaptol, Brestovac, Čaglin i Jakšić te Centrom za socijalnu skrb Požega i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, u prostorijama DVD-a u Velikoj organizirala je završnu konferenciju u sklopu projekta „Zaželi posao, pruži pomoć!“ koji je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda sa 4.566.455,00 kuna.

Projekt je trajao 18 mjeseci, a kroz njega je zaposleno 50 žena niže razine obrazovanja koje su kao gerontodomaćice pružale usluge podrške i pomoći oko 300 starijih osoba koje žive u nepovoljnom položaju u navedenih pet općina koje su ujedno i projektni partneri. Time je postignuto smanjenje nezaposlenosti i poboljšanje kvalitete života korisnika kroz prevenciju institucionalizacije, socijalne uključenosti i smanjenje rizika stanovništva.

Završnoj konferenciji prisustvovali su zamjenik županice Ferdinand Troha, načelnik općine Velika Robert Hofman, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Vjekoslav Potočanac, ravnateljica HZZ-a Požega Jasminka Antunović, direktor TZ Zlatni Papuk Tomislav Galić, ravnateljica Učilišta Obris Jadranka Krmpotić, predstavnici Udruge Veličanka te suradnici na provedbi projekta.

Nazočni su pohvalili uspješnu provedbu projekta te poželjeli i nastavak provedbe kako bi korisnicima na terenu, ali i zaposlenim ženama koje su se kroz projekt zaposlile pružili potpunu uslugu podrške i poboljšanje kvalitete života.

Sve nazočne, a posebno svoje zaposlenice koje su brižno, predano i sa posebnom pažnjom radile svoj posao posljednjih godinu dana pozdravila je predsjednica Udruge Ana Blažević koja je istaknula kako je prije samog zaposlenja od 50 žena njih 47 educirano za obavljanje poslova gerontodomaćice kako bi što bolje obavljale svoj posao na terenu. „Nakon završetka edukacije žene su započele sa radom u prosincu 2020. godine, a završile 30.11.2021. godine, a kroz projekt je također nabavljena oprema za njihov rad te osnovne kućanske i higijenske potrepštine za pružanje usluga za preko 300 krajnjih korisnika sa područja općina Brestovac, Čaglin, Jakšić, Kaptol i Velika.“ – rekla je Blažević te se zahvalila partnerima projekta na svakoj vrsti suradnje uz nadu da će se i nadalje nastaviti s provedbom ovoga projekta kako bi zaposlenim osobama bio omogućen nastavak rada, ali naravno i zbog krajnjih korisnika kojima je olakšan i uljepšan svakodnevni život posljednjih godinu dana.

Izvor fotografija: pozeska-kronika.hr

Pročitano 563 puta