Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 09 Prosinac 2021 12:53

Žnidarec novi predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško – slavonske županije

 

Županica Antonija Jozić prisustvovala je u prostorijama DVD-a Brestovac, izvještajno-izbornoj Skupštini Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije, koju je svečanim riječima otvorio dosadašnji predsjednik Željko Petrović, a tijekom Skupštine razriješeno je staro te birano novo rukovodstvo kao i tijela Zajednice, predsjedništvo, zapovjedništvo, nadzorni odbor i savjet vatrogasne mladeži.

Na sjednici su prihvaćena izvješća o radu, nadzoru i financiranju za 2020. godinu, Rebalans financijskog plana za 2021. kao i Financijski plan i Program rada za 2022. godinu, a sukladno Statutu i Poslovniku za predsjednika Zajednice bilo je potrebno provesti izbor tajnim glasovanjem jer je bilo dva kandidata. Nakon provedenih izbora i glasanja novoizabrani predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije postao je Dragutin Žnidarec, a za zamjenika je izabran Ilija Turković.

Uz zahvalu Željku Petroviću na svemu učinjenom vezano za vatrogastvo Požeško-slavonske županije županica je čestitala novom predsjedniku Dragutinu Žnidarecu i svima izabranima u tijela Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije: „Kao županica Požeško-slavonske županije itekako sam zainteresirana za rad zajednice i vatrogastvo općenito jer znam koliko je težak, ali i plemenit vaš poziv i koliko je bitan za sve stanovnike naše županije. Vatrogasci su uz građane u svim ugrozama, ne samo požarima, već i u poplavama, prometnim nesrećama. Osobno smatram da naša vatrogasna zajednica može više i bolje i u tom kontekstu vam svima stojim na raspolaganju.“ – izjavila je županica.

Novo Predsjedništvo Zajednice provest će postupak te pokrenuti izbor za županijskog vatrogasnog zapovjednika, na Skupštini je također dugogodišnjem predsjedniku i pročelniku Željku Petroviću odlukom Skupštine dodijeljen status počasnog predsjednika Zajednice.

Vatrogasna spomenica za 70 godina aktivnog rada u vatrogasnoj organizaciji uručena je počasnom predsjedniku Zajednice Stjepanu Pavličeku, a novoizabrani predsjednik Žnidarec na kraju Skupštine uručio je vatrogasna priznanja vatrogasnim dužnosnicima i članovima tijela kojima s ovom Skupštinom prestaje mandat u radu rukovodstva i tijela Vatrogasne zajednice.

Pročitano 720 puta