Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 07 Prosinac 2021 14:13

Otvorenje jedinstvenog adventa u Slavoniji - „Ninina čarobna Shhhuma“ zablistala uz tisuće blještavih lampica

 

Požeško-slavonska županija u općini pod obroncima Papuka, ove godine zablistala je na najljepši način. U novootvorenom Aquaparku Shhhuma, na radost naših najmlađih, ali i onih starijih koji uživaju u ovim blagdanskim danima i najljepšem dobu godine, otvorena je „Ninina čarobna Shhhuma” predivna i jedinstvena božićna čarolija u kojoj će posjetitelji moći uživati sve do 6. siječnja 2022.

„Ninina čarobna Shhhuma“ zablistala je uz tisuće blještavih lampica te postala idealnim mjestom za uživanje u zimskim radostima, čaroliji blagdana, zabavnim sadržajima i stvaranju lijepih uspomena, a otvorena je uz zvuke crkvene glazbe, nastup požeških i veličkih mažoretkinja, puštanjem lampiona želja u nebo, zbor požeške Glazbene škole i plesni program na klizaljkama. Bogata gastronomska ponuda, predivne ručno izrađene jaslice, domaći proizvodi lokalnih proizvođača, sanjkalište s tubama sa vučnicom i topovima za snijeg, kao i svakodnevni glazbeni program, čarobnu Shhhumu pretvorilo je u zaista pravu zimsku bajku.

Ovu prekrasnu destinaciju došli su posjetiti brojni posjetitelji, a uz obitelj Šutalo, vlasnike aquaparka i glavne kreatore ideje ovogodišnjeg adventa u Velikoj, direktora Turističke zajednice Zlatni Papuk Tomislava Galića, načelnika Općine Velika Roberta Hofmana, gradonačelnika Grada Požege Željka Glavića, otvorenju je prisustvovala i Požeško-slavonska županica Antonija Jozić koja nije krila oduševljenje i ponos strateški i promišljeno osmišljenog događaja koji će turističku promociju naše županije dodatno podići na još veću razinu.

„Posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da se obitelj Šutalo nije zaustavila samo na ljetnom turizmu što danas upravo i vidimo, nego itekako strateški i promišljeno sa ulaganjima idu dalje nastojeći podići cjelokupnu ponudu čitave destinacije na čemu im od srca zahvaljujem i dajem punu podršku.” – rekla je županica Jozić te istaknula kako se nada da će vlasnici u vremenu koje je ispred njih, uz potporu sredstava iz EU fondova, završiti drugu, pa i treću fazu projekta što će čitavoj priči dati i dodatnu težinu jer pozitivni pomaci dogodili su se iznimnim odgovorom cijele zajednice koja je ovako nešto jedva dočekala.

„Iz svega ovoga vidimo koliki je značaj ovakvih investicija kako za općinu tako i cijelu županiju, jer riječ je o multiplicirajućem efektu čiji će puni potencijal još više doći do izražaja s planiranom izgradnjom hotela sa 200 ležajeva, a čime ćemo, uz grad Osijek, postati jedina županija s tim brojem smještajnih kapaciteta.” - istakla je županica.

Tomislav Galić, direktor TZ Zlatni Papuk zahvalio je obitelji Šutalo, investitorima priče Aquapark Shhhuma, Turističkoj zajednici Požeško-slavonske županije i općini Velika te istaknuo kako je siguran da se možemo pohvaliti najljepšim adventom ne samo na području naše županije, nego i puno šire.

„U to će se uvjeriti svi koji nam navrate jer osim pomno osmišljenog i uređenog prostora aquaparka, punih 30 dana, ponudit ćemo im i sadržaje koji će zadovoljiti svačije apetite. Uz svakodnevne programe, glazbene večeri, koncerte, stand up nastupe, kazališne predstave za djecu, animacije, više od 20 kućica s raznovrsnom eno gastro ponudom, do kraja tjedna, dopuste li temperature i vremenski uvjeti, čeka nas i otvorenje sanjkališta, a na kraju godine i sasvim poseban doček u podne.“ – rekao je Galić.

Izvor fotografija: slavonski.hr

Pročitano 741 puta