Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 03 Prosinac 2021 18:42

Svečano obilježen Dan općine Jakšić i blagdan svete Barbare – Kovačević: “Uz pomoć Vlade RH i potporu EU fondova realizirano je puno značajnih projekata“

 

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja ispred općine započelo je obilježavanje Dana općine Jakšić i blagdana njihove nebeske zaštitnice svete Barbare te je na taj način odana počast Hrvatskim braniteljima s područja općine, nakon čega je održana svečana sjednica kojoj su uz domaćine, načelnika općine Jakšić Ivicu Kovačevića i predsjednika Općinskog vijeća Boška Obradovića, prisustvovali i izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić, predstavnici gradova i općina naše županije, te brojni uvaženi izaslanici i gosti.

Tom prigodom načelnik Kovačević istaknuo je kako bez obzira na problematiku koja je zadesila Općinu, a uzrokovano pandemijom korona virusa, općina Jakšić sa svojih deset naselja i oko 4000 stanovnika svojim izvornim proračunom korača naprijed, nastavlja s realizacijom manjih i većih infrastrukturnih projekata. „Moram napomenuti kako nas je ove godine zadesila prirodna nepogoda koja je nanijela stopostotnu štetu na usjevima i višegodišnjim nasadima, kao i na stambenim i gospodarskim objektima. Iskrena hvala Vladi Republike Hrvatske na čelu sa gospodinom Andrejom Plenkovićem, kao i našoj županici Antoniji Jozić koja se svesrdno zauzela te je građanima stigla pomoć koja nije mala.“ – istaknuo je načelnik te naglasio kako je u ovom razdoblju realizirano puno projekata uz veliku potporu EU fondova, ministarstava, domaćih fondova te javnih, komunalnih i drugih poduzeća.

U ime načelnika i gradonačelnika Požeško-slavonske županije prisutnima se obratio Dalibor Bardač, načelnik općine Čaglin koji je rekao kako se ne boji za budućnost naših općina, gradova i cijele naše županije ističući kako vjeruje da će svaki načelnik i gradonačelnik u budućnosti raditi na boljitku svojih gradova i općina te na boljem stvaranju uvjeta za sve naše stanovnike.

Prisutnima se u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske i svih žitelja naše županije obratila i županica Antonija Jozić čestitavši mještanima Jakšića njihov dan i blagdan svete Barbare njihove zaštitnice te je rekla kako je uvijek bitno da jedni pored drugih rastemo, misleći pritom na kvalitetnu suradnju svih gradonačelnika, načelnika i osoba koje su na određenim funkcijama, a sve radi boljitka cijele zajednice. „Zajednički radeći na razvoju stvaramo upravo ono što je stvoreno na području općine Jakšić, a to je prostor ugodnog življenja za stanovnike sa svom onom temeljnom potrebnom infrastrukturom, prostor u kojem djeca imaju mjesto u vrtiću, u kojem djeca imaju ugodne uvjete školovanja, te prostor u kojem ste zapravo svi jedni drugima prijatelji.“ – rekla je županica istaknuvši kako smo kroz podršku Vlade RH koju smo dobili kao županija nakon prirodnih nepogoda koje su nas zadesile ove godine, zapravo dobili izraz poštovanja, suradnje i solidarnosti prema našoj Slavoniji.

Gradonačelnik Grada Požege i izaslanik predsjednika Sabora Republike Hrvatske pozdravivši sve nazočne rekao je kako se u općini Jakšić vidi veliki napredak. „Vidi se kako naše članstvo u Europskoj uniji kroz Europske fondove mijenja Hrvatsku, a doista je evidentno kako je upravo kroz to članstvo naša Hrvatska mijenjana i mijenja se i nadalje u jednu stabilnu, modernu, bogatiju europsku državu sa višim standardom od onoga koji smo nekada imali.“ – rekao je gradonačelnik.

Svečana sjednica Općinskog vijeća bila je i prigoda za dodjelu priznanja najzaslužnijim pojedincima, udrugama i društvima, a ovogodišnji nagrađeni laureati bili su NK „Dinamo“ Rajsavac, L Projekt d.o.o. Rajsavac, Poljana d.o.o. Požega, te Gabriella Kopić, učenica 2. razreda Ekonomske škole Požega koja je postigla velike uspjehe na natjecanjima županijske, državne, ali i međunarodne razine.

Pročitano 3508 puta