Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 01 Prosinac 2021 10:39

Otvorenje izložbe radova s natječaja “Kreativni i neovisni”

 

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. studenoga - 15. prosinca 2020. godine, Županijsko stručno povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije raspisali su natječaj “Kreativni i neovisni” namijenjen svim učenicima srednjih škola i petih do osmih razreda osnovnih škola s područja naše Županije, s ciljem kreativnog promišljanja o sredstvima ovisnosti.

Otvorenje izložbe najboljih radova održano je u Gradskoj knjižnici Požega, a otvorenju su prisustvovali zamjenik županice Ferdinand Troha, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Mato Matijević, ravnateljica Gradske knjižnice Požega Aleksandra Šutalo te članovi Županijskog stručnog povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Požeško-slavonske županije.

Mato Matijević, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije rekao je kako su učenici svoja znanja i kreativna razmišljanja mogli iskazati putem plakata, instalacije, fotografije ili jednominutnog filma. „Ovo je sedmi natječaj koji se provodi, a sredstva su osigurana kroz projekt ”Zdravo biram i nisam sam” u suradnji Zavoda, Požeško-slavonske županije i Ministarstva zdravstva. Odaziv i zainteresiranost učenika su izvrsni te vjerujem da ćemo kroz navedeni projekt nastaviti sa natječajem i ponovno osigurati sredstva.“ – rekao je ravnatelj Matijević.

Zamjenik županice Ferdinand Troha zahvalio je Gradskoj knjižnici Požega na ustupljenom prostoru u kojemu se susreću brojni mladi koji će moći pogledati ovu izložbu. „Upravo danas 01. prosinca, obilježava se Međunarodni dan borbe protiv AIDS-a, bolesti koja je usko povezana sa ovisnošću što bi također svakako bilo dobro osvijestiti jer živimo u vremenima ugroze kada se trebamo odgovorno ponašati. Na početku ove bolesti od 1981. godine imali smo razmišljanja o rizičnim skupinama, nakon čega smo se osvijestili i spoznali da je u pitanju zapravo rizično ponašanje.“ – rekao je Troha te se zahvalio i Zavodu za javno zdravstvo na svim aktivnostima koje provodi u suradnji sa Županijom.

Izložba radova bit će otvorena do 15. prosinca 2021. godine.

Pročitano 654 puta