Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 12 Studeni 2021 08:21

Županica Jozić prisustvovala svečanoj sjednici Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije

 

Povodom obilježavanja Dana Vukovarsko-srijemske županije i njihovog zaštitnika sv. Martina, u Vinkovcima u dvorani Barun Trenk održana je svečana sjednica Županijske skupštine, kojoj su uz domaćine, predsjednika skupštine Dražena Milinkovića te župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića, prisustvovali i izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar obrane Mario Banožić, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Mladen Karlić, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, te brojni predstavnici i izaslanici svih državnih tijela i institucija.

Damir Dekanić, Vukovarsko-srijemski župan, istaknuo je kako je Vukovarsko-srijemska županija županija s neupitnim potencijalom kojega treba iskoristiti.

„Pandemija se uvukla u sve pore našega društva, usporila gospodarstvo i time dodatno doprinijela već ionako lošoj gospodarskoj situaciji i iseljavanju mladih sa ovoga područja. Mnogi će reći kako je malo razloga za slavlje i optimizam, no evidentno je da se radi i treba raditi na korjenitim promjenama.“ – istaknuo je župan Dekanić te predstavio viziju razvoja Vukovarsko-srijemske županije u nadolazećem razdoblju koja će dovesti do priželjkivanih promjena kako bi se stanje u županiji promijenilo na bolje.

U ime svih nazočnih župana kao predsjednik Hrvatske zajednice županija te u ime svoje, Brodsko-posavske županije, sve nazočne pozdravio je i župan Danijel Marušić čestitavši Vukovarsko-srijemskom županu i stanovnicima županije njihov dan te blagdan sv. Martina.

Na kraju svečane sjednice uručena su priznanja ovogodišnjim laureatima koji su svojim radom, trudom i zalaganjem doprinijeli razvoju Vukovarsko-srijemske županije.

Izvor fotografija: morh.gov.hr

Pročitano 881 puta