Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 11 Studeni 2021 09:19

Županica posjetila Virovitičko-podravsku županiju i najavila buduće zajedničke projekte u kojima se ističe modernizacija ceste od Velike prema Jankovcu

Županica Antonija Jozić za svoj prvi službeni posjet nekoj od županija, odabrala je Virovitičko – podravsku županiju. Ondje je održala radni sastanak sa županom Igorom Androvićem i njegovim suradnicima, zamjenikom župana Marijom Klementom, načelnikom Općine Čačinci i ravnateljem parka prirode Papuk, Alenom Jurencem, ravnateljicom VIDRA-e, Eminom Kovač, pročelnikom za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ, Bojanom Mijokom i Ivanom Nemet, ravnateljicom Tehnološko-inovacijskog centra.

Jedna od najvažnijih tema razgovora bila je cesta prema Jankovcu, a koju je Virovitičko – podravska županija prije dvije godine kroz projekt Geopriče UNESCO geoparka, asfaltirala do granice s našom županijom. Dio prometnice sa strane naše županije, u budućnosti bi umjesto makadama trebao dobiti asfalt. 

„Cilj nam je prometno bolje povezati Park šumu Jankovac s Velikom i ostatkom Požeško-slavonske županije. Asfaltiranjem te prometnice, povećao bi se dolazak turista i na Jankovac, ali i dijelove naše, Virovitičko-podravske, ali zasigurno i Požeško-slavonske županije.“ – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Cesta koja bi u budućnosti asfaltom spajala Virovitičko-podravsku županiju s Velikom, predstavlja najkraću i najbržu dionicu koja spaja Viroviticu i Veliku, ali i otvara veće mogućnosti dolazaka turista u obje županije.

„Naše dvije županije su poprilično slične i cilj nam je u budućnosti provoditi što više zajedničkih projekata. Park prirode Papuk, koji se rasprostire na obje županije, nas spaja i on nudi velike mogućnosti tako da smo danas razgovarali o zajedničkim projektima vezanim upravo uz Park prirode. Druga važna tema su sustavi navodnjavanja gdje je upravo Virovitičko-podravska županija napravila veliki iskorak na razini Hrvatske te su mi njihova iskustva dragocjena u planiranju i provedbi naših projekata.” - naglasila je županica.

Nakon radnog sastanka u Virovitičko-podravskoj županiji, županica Antonija Jozić, obišla je Dvorac Janković u Suhopolju, jedan od najznačajnijih projekata Virovitičko-podravske županije, koji je izgrađen europskim i sredstvima Virovitičko-podravske županije i predstavlja turističku perjanicu tog područja. S karakteristikama Dvorca u Suhopolju, županicu Antoniju Jozić, uz župana Igora Androvića, upoznala je i direktorica Dvorca Suhopolje Sanja Sudar. 

 

Izvor fotografija: www.vpz.hr

Pročitano 1225 puta