Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 10 Studeni 2021 14:57

Tehnička škola Požega domaćin mobilnosti u Hrvatskoj

 

Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je Tehničkoj školi u Požegi Erasmus+KA2 projekt školskog partnerstva, kojemu je opći cilj poticanje izvrsnosti i inovacija u obrazovanju, istražiti i primijeniti učinkovite inovativne metode učenja.

Kvalitete koje će učenici steći preklapaju se sa sposobnostima koje danas zahtijeva poslovni svijet, a projekt je osmišljen sa ciljem da poboljša stjecanje osnovnih vještina učenika koji će biti upoznati s ključnim principima i komponentama projektnog učenja.

U navedenome projektu sudjeluju škole iz pet zemalja: Estonija, Turska, Slovenija, Italija i Hrvatska, a Tehnička škola iz Požege kao jedan od sudionika, od 09. – 15. studeni, domaćin je mobilnosti u Hrvatskoj. Današnjem prijemu u Velikoj vijećnici Županije prisustvovalo je oko 20-tak članova projekta, uključujući učenike i nastavnike, a sve nazočne, u ime Požeško-slavonske županije pozdravio je te poželio dobrodošlicu zamjenik županice Ferdinand Troha.

„Naša županija jedna je od najstarijih županija u Republici Hrvatskoj koja ima više od osam stoljeća dugu povijest, a ono s čime se također ponosimo je bogata povijest obrazovanja u našoj županiji. Vjerujem da je naša Tehnička škola dobar domaćin te vam želim da iz naše županije ponesete sa sobom lijepa iskustva.“ – rekao je zamjenik Troha čestitavši svima na navedenome projektu.

Pročitano 1105 puta