Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 04 Studeni 2021 09:19

Lovački savez Požeško-slavonske županije domaćin središnje državne proslave svetog Huberta

 

Sjednica izvršnog odbora HLS-a, povodom proslave svetog Huberta, a pod predsjedanjem predsjednika Đure Dečaka, održala se u Velikoj vijećnici Županije. Sjednici su prisustvovali čelnici svih županijskih lovačkih saveza, kao i županica Antonija Jozić te njezin zamjenik Ferdinand Troha.

Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza zahvalio se domaćinu na organizaciji te otvorio svečanu sjednicu, a županici Jozić naknadno je uručio zlatnu plaketu Hrvatskog lovačkog saveza, za uspješnu suradnju na razvoju lovstva u Republici Hrvatskoj.

Županica Jozić istaknula je kako su lovci oduvijek bili primjer izvrsne organiziranosti, primjerenog načina upravljanja materijalnim i financijskim sredstvima udruga te uistinu vrijednim i pohvalnim načinom upravljanja šumama, vođenjem računa o bioraznolikosti, ekološkoj raznolikosti, svih naših šuma.

„Neka ta slika koju Hrvatski lovački savez zajedno sa svima vama pruža prema javnosti bude motiv da se borite za sve ovo o čemu ste danas govorili. Vjerujem da u vama ima odlučnosti, hrabrosti i odvažnosti da ostvarite sve vaše ciljeve.“ – rekla je županica te istaknula da Županija vodi računa o lovstvu izdvajajući sredstva za rad lovačkih društava te će tako biti i nadalje u Požeško-slavonskoj županiji.

„Želim vam svima puno uspjeha u radu i neka vas čuva i blagoslovi vaš nebeski zaštitnik sveti Hubert! Nadam se da ćete ponijeti lijepe uspomene iz naše Županije.“ – naglasila je županica.

Branko Bertelović, predsjednik lovačkog saveza Požeško-slavonske županije zahvalio je županici na dosadašnjoj suradnji, te izdvojenom vremenu kako bi upriličila svečanu sjednicu i susret visokih članova HLS-a.

Lovci su ove godine svetog Huberta proslavili manjim okupljanjem nego inače, ali to ih nije spriječilo da blagdan svoga zaštitnika obilježe dostojanstveno kao i svake godine te se nakon sjednice održalo euharistijsko slavlje u požeškoj Katedrali koje je predvodio požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

Pročitano 2891 puta