Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 03 Studeni 2021 14:49

Euharistijsko slavlje u požeškoj Katedrali povodom Dušnog dana

 

Na blagdan Spomena svih vjernih mrtvih, msgr.dr. Antun Škvorčević u zajedništvu s kanonicima Stolnog kaptola, svećenicima na službi u Župi sv. Terezije Avilske i iz središnjih biskupijskih ustanova, slavio je večernju svetu misu za sve vjerne mrtve grada Požege, osobito poginule i nestale u Domovinskom ratu.

Euharistijskom slavlju nazočili su i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika Grada Požege, predstavnici Hrvatske vojske i policije, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, katoličkih i građanskih udruga, te drugi vjernici.

Pozdravljajući sve nazočne na početku slavlja, biskup Škvorčević rekao je kako spomenom Dušnoga dana naši preminuli nisu prepušteni zaboravu nego su u Njegovoj Božanskoj ljubavi jačoj od smrti, oni pobjednici sa Njime.

„Radujem se što ste na ovom slavlju prisutni kao predstavnici županije, grada i različitih ustanova, kao i svi drugi vjernici, te s osjećajima posebnog poštovanja i zahvalnosti, želimo pobjedničkoj Isusovoj ljubavi povjeriti sve one koji su sebe ugradili u život ovoga grada i u naše osobne živote.“ – rekao je msgr. Škvorčević.

Na kraju svete mise uslijedila je molitva za sve preminule grada Požege, na poseban način za poginule u Domovinskom ratu te sve one koji su ukopani u kripti Katedrale.

Izvor fotografija: pozeska-biskupija.hr

Pročitano 689 puta