Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 23 Listopad 2021 14:32

Dan branitelja općine Brestovac i 30. godina od osnutka prve oružane formacije na području Općine

 

Veliki dan za hrvatske branitelje s područja općine Brestovac obilježen je polaganjem vijenaca i odavanjem počasti stradalim hrvatskim braniteljima uz spomen obilježje u središtu Brestovca, nakon čega je održana sveta misa u župnoj crkvi sv. Martina.

Uz članove Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH Požeško-slavonske županije ogranak Brestovac, roditelje i obitelji poginulih branitelja, vijence i lampione položili su i načelnik Općine Zdravko Mandić, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, te ostale delegacije, mještani Brestovca i okolnih naselja.

Time je obilježeno 30 godina od osnutka prve oružane formacije na području Općine od koje je nastala „brestovačka satnija“ koja je bila u sastavu 6. bojne, a kasnije 108. brodske brigade HV koja je dala veliki doprinos u stvaranju suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Uz prigodni program, obilježavanje je nastavljeno u vatrogasnom domu DVD-a Brestovac gdje su uručene zahvalnice prvim sudionicima „brestovačke satnije“, a za podršku i pomoć od prvih dana osnivanja i rada Udruge, zahvalnice su uručene i načelniku općine Zdravku Mandiću te predsjedniku Općinskog vijeća Tomi Vrhovcu.

Izvor fotografija: pozeska-kronika.hr

Pročitano 1174 puta