Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 22 Listopad 2021 10:29

Pjesnička večer u Dvorani mudrosti

 

Povodom promocije treće zajedničke zbirke radova članova Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić“, istoimena Udruga organizirala je Pjesničku večer u Dvorani mudrosti Gradske knjižnice i čitaonice Požega.

Radi se o trećoj objavljenoj zbirci u sedam godina djelovanja i rada, pod nazivom „Požegom mojom olovkom, kistom i bojom“. Zbirka je nastala povodom predstojeće obljetnice 800 godina na spomen imena grada Požege u kojoj su pjesnici i slikari svoje osjećaje prema svom gradu pretočili u riječi i slikarske radove.

Za sve vrijeme djelovanja Udruge, Požeško-slavonska županija i Grad Požega podupirali su rad Udruge „Matko Peić“, a zamjenik županice Ferdinand Troha, pozdravivši sve nazočne, čestitao je članovima na svemu onome što čine da ne zaboravimo tko je Matko Peić bio u Hrvatskoj i našoj Požegi.

Predsjednica Udruge Rajka Radoš zahvalila je Županiji i Gradu Požegi na pruženoj podršci te istaknula kako nas Požega sve oblikuje, bilo da smo u njoj rođeni ili da smo došli iz nekih drugih krajeva.

Ivan Abibović, jedan od urednika rekao je kako je zbirka posvećena 800. obljetnici našega grada te da će upravo i ovo stvaralaštvo biti obol tom obilježavanju.

„Matko Peić je rekao da Požega ima toliko pisaca da se može reći i kako ima svoju posebnu, požešku književnost.“ – rekao je Abibović.

Izvor fotografija: pozeskivodic.com

Pročitano 959 puta